Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Mijn Restaurant van start. Daarin nemen duo’s in Antwerpen, Genk, Gent en Kortrijk het tegen elkaar op om hun droomrestaurant te openen. In de eerste aflevering krijgen de vier duo’s al meteen bezoek van de jury, waarbij ze hen een hoofdgerecht en een dessert moeten voorschotelen.
In de eerste aflevering van Mijn Restaurant maken de duo’s eerst kennis met het pand, dat zij de komende weken zullen omtoveren tot hun droomrestaurant. Maar ze zullen meteen ook de jury voor een eerste keer moeten verwelkomen. Daarbij moeten ze hen meteen proberen overtuigen van hun concept. We weten al dat het fout gaat in Gent, maar ook in Kortijk zijn er problemen.
Flossen met bieslook
De jury zal de duo’s dus niet sparen tijdens hun eerste bezoek. Zo zien we nu in een nieuw fragment. Daarin is de jury op bezoek in Kortrijk. Ze krijgen daar vis voorgeschoteld waarvan de cuisson perfect is, maar toch zijn er nog enkele probleempjes. “Je mag zo geen grote stukken kruiden geven. Dat is een hele tak peterselie”, klinkt het bij sterrenchef Marcelo Ballardin. “De dragon is niet eetbaar, dat is gewoon hout. Is dit bieslook om je tanden mee te flossen? Ik heb de halve Amazone op mijn bord liggen.”
En de kruiden zijn niet het enige probleem voor Marcelo. “Dit is saai”, klinkt het verder ook nog over het visgerecht. “Dit kan je in elke straat eten. Er zit geen persoonlijkheid in. Ik zie de chef niet.” Hospitality-expert Shannah Zeebroek vat het mooi samen. “Ze zijn niet klassiek, ze zijn braaf. Ze gaan moeten bewijzen dat ze het in zich hebben om stouter te worden.”
