‘Mijn Restaurant’: Olga Leyers en Axel Daeseleire bezoeken MYN en VONK en geven stemadvies

Terwijl de teams uit Kortrijk en Gent opgelucht adem kunnen halen met een vrijstelling op zak, vechten Antwerpen en Genk in Mijn Restaurant voor hun voortbestaan. Voor restaurants VONK en MYN dreigt de allereerste gedwongen sluiting. Omdat het lot van deze zaken volledig in handen ligt van de kijker, worden hulptroepen ingeschakeld. Bekende fijnproevers Olga Leyers en Axel Daeseleire trekken er met hun partners op uit om de twijfelende kiezer van advies te dienen.

Het is tijd voor de waarheid. Televisiebeelden zeggen veel, maar proeven is geloven. Dat is het motto waarmee Olga Leyers en haar man Giancarlo Angeletti, samen met Axel Daeseleire en zijn partner Maxine van Gils, op culinaire inspectie gaan. “We hebben al veel gezien op televisie, maar je moet het in het echt meemaken om een goed oordeel te kunnen geven”, klinkt het strijdvaardig bij de duo’s.

Italiaanse metamorfose in Genk

In Genk vertrekt Olga aanvankelijk met een klein hartje richting restaurant MYN. “Wat we op tv gezien hebben, belooft niet veel goeds”, geeft ze eerlijk toe. Eenmaal aangekomen wacht hen echter een verrassing van formaat: het roer is volledig omgegooid. Met Wout als nieuwe chef en een gloednieuwe kaart wordt er vol ingezet op een Italiaanse transformatie.

Deze gewaagde zet levert gemengde, maar uitgesproken reacties op. De warme sfeer kan Olga meteen bekoren: “Ik zou alleen al voor de familie van Alessio terugkomen.” Toch is het niet louter lofzang wat de klok slaat. Over een bepaald gerecht is het oordeel vernietigend: “Dit zijn de meest nutteloze calorieën die ik in mijn leven al naar binnen heb gespeeld.”

Ook bij Axel en Maxine verloopt de start in Limburg stroef. Het voorgerecht verdrinkt volgens Maxine in de olijfolie. Toch gebeurt er iets bijzonders in MYN. De Limburgse gastvrijheid neemt de overhand wanneer andere gasten zich met de zaak bemoeien. Om Axel en Maxine te overtuigen, delen ze spontaan hun gerechten en enthousiasme, in de hoop de stem van het bekende koppel te winnen.

Beroepsmisvorming in Antwerpen

In Antwerpen wordt restaurant VONK onderworpen aan de kritische blik van Axel en Maxine. Maxine, die zelf sinds haar vijftiende in de horeca werkt en een harde leerschool heeft doorlopen, merkt alles op. Zelfs een klein vlekje op de vest van Maarten ontsnapt niet aan haar ‘beroepsmisvorming’.

Ondanks de strenge blik op de bediening, weet het eten in VONK wel te scoren. Vooral de vleesbereidingen vallen in de smaak. Axel is lyrisch over de hoofdschotel: “Het vlees was ontzettend goed. Met grof zout, dat is hoe het moet!” Ook Giancarlo, de man van Olga, is aan de overkant van de tafel in de wolken. Hij bestempelt de steak tartaar zelfs als “één van de beste die hij ooit gegeten heeft”. Toch laten de bijgerechten steken vallen, waardoor het nog spannend wordt of de onverwachte verrassing van Jonas het tij kan keren.

Mijn Restaurant is iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...