‘Mijn Restaurant’: Ruslan van datcha (Gent) gaat voor bros na opmerkingen van recensenten

In de meest recente aflevering Mijn Restaurant was het erop of eronder voor de deelnemers. Voor het Gentse duo Ruslan en Lauranne van restaurant datcha eindigde de week op een hoogtepunt met het behalen van de felbegeerde vrijstelling. Toch is er van achteroverleunen geen sprake. Ruslan nam de kritiek van de geheime recensenten zo serieus dat hij koos voor een radicale verandering aan zijn uiterlijk.

Hoewel de ontlading groot was na het veiligstellen van hun plek in de competitie, beseft Ruslan als geen ander dat de ogen nu extra op hen gericht zijn. “Once you are at the top, you are a target“, analyseert hij scherp. De overwinning brengt extra druk met zich mee om de details te perfectioneren.

Kapper

Een van de pijnpunten die de recensenten aanhaalden, was de persoonlijke hygiëne en netheid in de zaal. Ruslan twijfelde geen seconde en besloot het probleem letterlijk bij de wortel aan te pakken.

Met de feedback in het achterhoofd bracht Ruslan een bezoek aan de kapper voor een drastische ingreep. Zijn langere haren moesten eraan geloven. “Ik ga voor een broske! Minder zweet, minder haar,” lacht hij, terwijl hij zijn nieuwe look in de spiegel bekijkt. De metamorfose is niet alleen esthetisch, maar vooral praktisch bedoeld om tijdens de hectische shiften het hoofd – letterlijk en figuurlijk – koel te houden.

Financiën

De goede sfeer leek zo nog meer aanwezig bij datcha, maar zodra de deuren sloten, wachtte de harde realiteit van het ondernemerschap. Volgens Marc Coucke staan de inkomsten totaal niet in verhouding tot de kosten die het koppel maakt, specifiek wat betreft hun personeelsbestand. “Jullie draaien momenteel de omzet van een goed frietkot. Jullie hebben véél te véél personeel”, waarschuwde Coucke streng.

Mijn Restaurant is iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO.

Ondertussen kan je ook nog steeds reserveren om te gaan eten in een van de restaurants.

Meer
Lees meer...