Naar de sauna in het buitenland: naakt of in badkleding?

Naar de sauna in het buitenland: naakt of in badkleding?

Tijdens je tripje in het buitenland krijg je zin om volledig te ontspannen in de sauna. Maar dan het dilemma: ga je naakt of in badkleding? Wij hebben de regels voor je uitgezocht. Handig, zo voorkom je dat je wordt geweigerd bij de entree.

Zweten in Scandinavië

Meestal gaan wij naar de sauna met vriendinnen en vrienden om te relaxen, in Scandinavië doen ze zelfs zaken in de sauna… naakt. Tussen het zweten door discussies voeren, onderhandelen en zakendeals afsluiten. De openbare sauna’s zijn gescheiden voor mannen en vrouwen. Daarom zijn er ook veel privé sauna’s, waar gezinnen wel gemengd kunnen ontspannen. Ook in Duitsland en Oostenrijk is het normaal om in je blote billen in de wellness te zitten.

Hoe zit het met buurland Nederland?

Over het algemeen wordt in Nederland ook de naakt regel gehanteerd. Wel zijn veel sauna’s gemengd, dus kan je samen met je partner genieten van een ontspannen weekendje weg. Maar let op, tijdens sommige uren of dagen worden alleen vrouwen (of mannen) toegelaten. En sommige sauna’s hanteren speciale badkledingdagen, tijdens deze dagen is het dragen van badkleding wel verplicht.

De Franse stijl

Na een dagje struinen door pittoreske dorpjes en een plezant bezoek aan de lavendelvelden toe aan ontspanning? Neem dan je bikini of zwembroek maar mee. De meerderheid van de Franse sauna’s verplichten om badkleding aan te houden.

Een saunabezoek buiten Europa

Wanneer we kijken over de grenzen van Europa dan zijn de etiquette ook weer verschillend. In Turkije draag je in een gemengd badhuis je badkleding, maar in een gescheiden badhuis niet. En schrik niet: het kan voorkomen dat je in een Turkse Hamam spontaan gescrubd wordt door je onbekende buurvrouw of buurman. In Mexico en Guatamala ga je helemaal alleen en dus bloot de sauna in. Loop je het liefst overal rond op je blote voeten? Laat je slippers dan maar thuis wanneer je een bezoek aan een wellness in Slovenië hebt gepland.

Een saunabezoek in een ander land kan heerlijk zijn, ook tijdens een weekendje weg. Houd rekening met de etiquette van het land, wel of geen zwemkleding aan. Ook zijn er veel hotels met wellness in het buitenland. Wist je dat je deze gemakkelijk via HotelSpecials.be kunt reserveren? Het verschilt per hotel of je wel of geen badkleding aan moet. Weet je het niet zeker? Vraag dan vooraf wat de regels zijn.

Gesponsorde artikelen