Netflix stelt aangrijpende documentaire ‘Apollo 13: Survival’ voor

Netflix heeft een eerste trailer gedeeld van een nieuwe documentaire. Het gaat om Apollo 13: Survival, over de bijna noodlottige maanreis uit 1970. Deze docu verschijnt volgende maand op Netflix.

Het Apollo Space Program van NASA kende zijn hoogtepunt op 21 juli 1969. Toen zetten Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen ooit voet op de maan. De Verenigde Staten hadden zo ook definitief de space race met de Sovjet-Unie gewonnen.

Apollo 13

Negen maanden later moest Apollo 13 de derde missie worden die astronauten naar het oppervlakte van de maan bracht. Op weg naar daar liep het echter mis. Onderweg gebeurde echter een explosie in de zuurstoftank, waardoor de drie astronauten aan boord in de ruimte gestrand leken. Commandant Jim Lovell sprak toen de historische woorden: “Okay Houston, I believe we’ve had a problem”. Door gebruik te maken van hun maandlander raakten de drie gestrande astronauten uiteindelijk toch miraculeus veilig terug naar de aarde.

De nieuwe Netflix documentaire Apollo 13: Survival probeert deze dramatische ruimtereis zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Het team achter de docu kreeg daarvoor toegang tot de complete audio-opnames van de missie, nooit eerder vertoond filmmateriaal en archiefinterviews met de bemanning, hun families en het team van Ground Control.

“We denken misschien dat we het verhaal van Apollo 13 kennen, maar deze documentaire biedt zoveel meer dan we ooit eerder hebben gezien. Dit is een uitstekend werk, veruit de beste documentaire over Apollo 13 die tot nu toe is gemaakt”, zegt NASA-historicus Roger D. Launius over Apollo 13: Survival.

Bekijk hier de trailer van Apollo 13: Survival:

Apollo 13: Survival verschijnt op donderdag 5 september 2024 op Netflix.

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...