Netflix experimenteert met goedkopere ‘mobile-only’ formules

Netflix experimenteert met goedkopere ‘mobile-only’ formules

Netflix is aan het experimenteren met nog goedkopere abonnementen waarmee je enkel via je smartphone naar de content van de streamingdienst kan kijken. De eerste testfase gaat door in Maleisië.

In Maleisië kan je nu een mobile-only abonnement voor Netflix op de kop tikken voor ongeveer 4 euro per maand. Gebruikers kunnen films en series uit de Netflix-catalogus streamen via hun smartphone of tablet. De content wordt niet in high-definition getoond.

Netflix-CEO Reed Hastings liet vorige week nog aan persbureau Bloomberg weten dat de streamingdienst met prijzen wil experimenteren in Azië.

(Deze week nieuw op Netflix: ‘Beat Bugs’, ‘Super Drags’ en een flink aantal mooie films.)

Voorlopig nog niet bij ons

Momenteel is er nog geen mobile-only optie in het Westen. Of die er uiteindelijk komt, valt nog af te wachten, maar wellicht zal het bij ons wel een stuk duurder zijn. Zo is het gemiddelde loon in Maleisië ongeveer 400 euro.

Netflix heeft ondertussen zo’n 137 gebruikers over de hele wereld. Het bedrijf is wellicht van plan om een nog groter marktaandeel te veroveren, zeker nu de concurrentie van Disney+ eraan komt.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen