Netflix blijft groeien en legt goede cijfers voor dankzij stijging abonnees


In het kort

  • Netflix verwacht een omzetgroei van 11 procent tot 13 procent voor 2025. Het gaat over 43 miljard tot 44 miljard dollar (zo’n 40 miljard euro).
  • Het bedrijf zag zijn aantal abonnees de laatste tijd opnieuw fors toenemen.
  • Netflix zal vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar stoppen met het regelmatig rapporteren van abonneecijfers en zich richten op statistieken zoals betrokkenheid en winstgevendheid.

Netflix verwacht een voortdurende groei van de inkomsten en voorspelt een bereik van 43 miljard tot 44 miljard voor 2025. Dit is een stijging van 11 procent tot 13 procent vergeleken met hun geschatte omzet van 38,9 miljard dollar voor 2024. Het bedrijf schrijft deze verwachte groei toe aan een combinatie van stijgende betaalde lidmaatschappen en hogere gemiddelde inkomsten per lid.

Financiële prestaties

Volgens de Chief Financial Officer, Spence Neumann, zal een aanzienlijk deel van deze omzetstijging voortkomen uit klantacquisities. Netflix streeft ook naar een operationele marge van 28 procent in 2025, vergeleken met hun voorspelling van 27 procent voor 2024. Deze gebalanceerde aanpak is erop gericht om tegelijkertijd margegroei op de korte termijn te realiseren en strategisch te investeren in het bedrijf voor winstgevendheid op de lange termijn.

Subscriber Number Discontinuation

Vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar zal Netflix stoppen met het regelmatig rapporteren van abonneenummers. Ze stellen dat statistieken zoals betrokkenheid en winstgevendheid een beter beeld geven van hun algehele prestaties dan alleen het aantal abonnees.

Ondanks deze verschuiving blijft het bedrijf zijn financiële kracht benadrukken. In het derde kwartaal bedroeg de vrije kasstroom 2,2 miljard dollar, een stijging ten opzichte van 1,9 miljard dollar in het overeenkomstige kwartaal van het jaar daarvoor.

Kapitaalallocatie

Hun prognose voor de vrije kasstroom voor het hele jaar 2024 is 6 miljard tot 6,5 miljard dollar, uitgaande van stabiele wisselkoersen. Deze opwaartse bijstelling weerspiegelt hun verwachte hogere bedrijfsinkomsten. Met betrekking tot de kapitaalallocatie benadrukt Netflix een strategie gericht op “winstgevende groei”. Ze zijn van plan om te herinvesteren in het bedrijf en tegelijkertijd voldoende liquiditeit te behouden en kapitaal terug te geven aan aandeelhouders wanneer dat gepast is.

Meer
Lees meer...