Left Right
scrollTop top

Netflix: “We zullen dit jaar nog 700 Netflix Originals series en films beschikbaar hebben”


Netflix: “We zullen dit jaar nog 700 Netflix Originals series en films beschikbaar hebben”

Netflix ziet het groot. De streamingdienst is van plan om het aantal Netflix Originals series en films op te krikken tot 700. Daarvoor zal Netflix maar liefst 8 miljard dollar investeren. 

700 eigen series, films en specials, dat is wat Netflix hoopt te bereiken voor het einde van het jaar. Dat liet David Wells, CFO bij Netflix weten op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference.

“Eigen content werkt”

Netflix zal maar liefst 8 miljard dollar (zo’n dikke 6,5 miljard euro) investeren in eigen content. Zo wil de streamingdienst tegen het einde van het jaar 700 eigen series, films en specials kunnen aanbieden.

“We moeten verder gaan met eigen content toe te voegen, het werkt en het stuurt onze groei aan”, verklaarde Wells de investering.

Om die 700 Netflix Originals te bereiken, haalde Netflix recentelijk nog twee grote kleppers uit de televisiewereld binnen. Producenten Shonda Rhimes, bekend van Scandal, Grey’s Anatomy en How To Get Away With Murder, en Ryan Murphy, het brein achter onder andere Glee, American Horror Story en Scream Queens.

Verder wil Netflix ook plaats maken voor buitenlandse reeksen. Zoals de recente hitserie Dark, die geproduceerd werd in Duitsland.

Meer dan 100 miljoen gebruikers

Netflix sloot 2017 af met maar liefst 117,6 miljoen gebruikers. Maar da’s nog niet genoeg volgens Wells. “Er zijn nog steeds meer niet-leden dan leden, da’s een kans voor ons.”

Die extra gebruikers wil Netflix werven door extra budget te pompen in marketing. “Vroeger dachten we dat elke dollar geïnvesteerd moest worden in eigen content, maar nu beseffen we dat goede marketing een grotere impact kan hebben om die content te verspreiden.”

Laat het duidelijk zijn: the sky is the limit voor Netflix.

De beste series op Netflix? Die vind je hier!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…