Nieuw te streamen deze week: ‘Queen Charlotte’ brengt ‘Bridgerton’ terug, ook ‘A Small Light’, ‘White House City Plumbers’ en ‘Silo’ zijn nieuw en Ed Sheeran wordt belicht in een docureeks

Hollywood zit sinds enkele dagen met een scenaristenstaking: de mensen die de verhalen voor onze favoriete reeksen en films leveren ijveren voor een betere verloning en we kunnen alleen maar zeggen dat wij hen dat van harte gunnen. Op de streamingkanalen zal niet meteen iets te merken zijn van de impact van de staking, aangezien de series die nu en in de nabije toekomst verschijnen al enige tijd afgewerkt zijn, of op zijn minst al over de scenario’s beschikten. We kunnen dus met een gerust hart beginnen aan Queen Charlotte: A Bridgerton Story, A Small Light, Silo of White House City Plumbers. Maar sta ook even stil bij wie het verhaal en de dialogen bij elkaar gepend heeft.

Series

In 2020 schoot Netflix een in de roos met Bridgerton, een serie die het liefdesleven van de leden van één bepaalde familie die leefde begin jaren 1800 in Engeland centraal stelt. Twee seizoenen zijn daarvan al te bekijken en een derde en vierde seizoen zijn al aangekondigd, maar daar houdt Netflix het niet bij. Nu kunnen we kijken naar Queen Charlotte: A Bridgerton Story, een spin-off waarin India Amarteifio een jonge Queen Charlotte zal vertolken. Er zijn maar zes afleveringen, maar de laatste twee daarvan duren bijna anderhalf uur. In de zes afleveringen zien we hoe de jonge Charlotte verliefd werd op George III en hoe ze zijn hart wist te veroveren. Deze romance bracht meteen ook diversiteit binnen bij de hogere adel. De serie is aangekondigd als een mini-serie, wat zou willen zeggen dat het verhaal in het bestek van één seizoen afgerond zou worden.

Op Streamz is de eerste aflevering te bekijken van de vijfdelige satirische reeks White House City Plumbers met Woody Harrelson en Justin Theroux in de hoofdrollen. Deze reeks belooft één van de toppers van dit voorjaar te worden en vertelt het waargebeurde verhaal over hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate-meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omverwierpen dat ze probeerden te beschermen. In de openingsscène wordt fijntjes opgemerkt dat geen van de namen van de betrokkenen aangepast zijn, omdat ze toch allemaal schuldig waren. En dat er maar liefst vier pogingen tot inbraak nodig waren om tot het Watergateschandaal te kunnen komen. In die eerste aflevering leren we de personages van Harrelson en Theroux kennen als twee heren die er wel erg op gebrand zijn om weer een plekje binnen de werking van het Witte Huis te verwerven. De eerste aflevering is nu al te bekijken op Streamz, de andere vier volgen in wekelijks tempo.

In de veelbelovende reeks A Small Light – een productie van National Geographic en te bekijken via Disney+ – wordt in acht afleveringen stilgestaan bij het alom bekende verhaal van Anne Frank, maar vanuit een andere invalshoek. Hier wordt stilgestaan bij Miep Gies, de secretaresse die, samen met haar man Jan, Anne Frank en haar familie een veilig onderkomen aanbood in het Achterhuis. Na de bevrijding van het Nazi-regime was het ook Miep die Annes dagboek zou ontdekken en het in veiligheid bracht. Twee van de acht afleveringen zijn nu al te zien.

Ook op Apple TV+ start met Silo een veelbelovende reeks. Het verhaal werd gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en loodst ons een wereld binnen waarbinnen de laatste paar tienduizend mensen die op aarde hebben weten te overleven samenleven in een gigantische silo die diep onder de grond is gevestigd. In deze silo leven mannen en vrouwen in een samenleving vol regels die volgens hen bedoeld zijn om hen te beschermen, al weet niemand wanneer deze manier van leven precies ontstaan is. Nadat de sheriff een belangrijke regel overtreedt en bewoners op mysterieuze wijze sterven, begint ingenieur Juliette (Rebecca Ferguson) de waarheid over de silo te ontdekken. Showrunner en schrijver van dienst is Graham Yost en die werkte in het verleden mee aan uitstekend kijkvoer als Sneaky Pete (Prime Video), Justified (binnenkort op Disney+), Band Of Brothers en The Pacific (beide op Streamz). De twee eerste afleveringen van Silo zijn nu te bekijken.

Af en toe landt er ook een serie van de Amerikaanse streamingdienst Peacock op Streamz en deze week is het weer zo ver met Irreverent. In de serie maken we kennis met de criminele bemiddelaar Paulo Keegan die na een mislukte opdracht Chicago en de Vereigde Staten ontvlucht. Hij neemt de identiteit aan van dominee Mackenzie “Mack” Boyd en belandt uiteindelijk in Clump in Australië – een kleine, excentrieke badplaats, honderden kilometers verwijderd van de bewoonde wereld en zonder telefoonontvangst. Om te overleven, moet “Mack” de stad in de gaten houden en de rol van toegewijde dominee spelen, terwijl hij wanhopig op zoek is naar een exitstrategie voordat hij ontmaskerd wordt. Het volledige seizoen is meteen te bekijken.

Quantum Leap is bij ons niet zo’n klinkende naam, maar de serie die op de Amerikaanse zender NBC liep van 1989 tot 1993 heeft nog steeds een uitstekende score van 8.2 op IMDb. De fans van het origineel kunnen nu (hopelijk) hun hart ophalen, want er is een nieuwe reeks met dezelfde titel waarvan het verhaal zich zo’n dertig jaar na de gebeurtenissen in de originele serie afspeelt. In deze reeks – het hele seizoen van 18 (!) afleveringen is te bekijken op Streamz – wordt een nieuw team tijdsreizigers samengesteld waarin de briljante natuurkundige Dr. Ben Seong, die net als in de originele serie in de tijdmachine stapt, centraal staat. Zijn levensgezel Addison houdt de boel als waarnemer vanuit het heden de avonturen van Ben in het verleden in de gaten.

Op Netflix is ook nog Sanctuary te zien, een nieuwe Japanse reeks die de wereld van het sumoworstelen induikt in een soort van The Karate Kid-achtig verhaal. We zien hoe een jongeman die moeilijk zijn weg vindt in het leven in de leer gaat bij een beroemde coach en verhuist naar diens heya, een huis waaraan iedere sumoworstelaar verbonden is. Hij fascineert de fans met zijn eigenwijze instelling, maar brengt verwarring in de traditionele sport.

Op Disney+ is een tweede seizoen van Star Wars: Visions van start gegaan. In die reeks wordt het bekende universum in diverse kortfilms omgetoverd tot een wereld waarin de anime heerst. Het universum door de lens van de grootste talenten uit de Japanse anime-wereld. In het nieuwe seizoen komen negen nieuwe verhalen vanuit negen verschillende animatiestudio’s van over de hele wereld.

Van animatiereeks Bob’s Burgers is het dertiende seizoen nu op Disney+ te bekijken. Ook de overige twaalf én Bob’s Burgers: The Movie zijn daar te bekijken. Het nieuwe seizoen gaat van start met twee nieuwe afleveringen waarin we onder andere zien hoe de familie op vakantie trekt.

Films

Bij de films is het deze week eerder stilletjes, maar dat is een voorbereiding op het grote aanbod van volgende week. Living stapte op 28 december van vorig jaar de cinemazalen binnen en bleef dus onder velen hun radar. We raden ten zeerste aan om deze prent in te halen nu ze op Prime Video beschikbaar is gesteld. Het scenario voor deze film werd geschreven door een Nobelprijswinnaar en dat kom je niet alle dagen tegen: Kazuo Ishiguro won in 2017 de Nobelprijs voor Literatuur en schreef verfilmde werken als The Remains Of The Day en Never Let Me Go. Bill Nighy speelt Mr. Williams, een bureaucraat die in het Londen van de jaren 50 op de afdeling Openbare Werken zijn dagen slijt. Hij leidt geen opmerkelijk leven, is zeer punctueel en heeft één bioscoopavond in de week. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, wil hij beginnen léven, alleen weet hij niet hoe dat moet. Bill Nighy ontroert als een man die aan het einde van zijn leven beseft dat hij nooit heeft geweten hoe hij van het leven moest genieten.

Op Streamz+ is er ook nog Crimes Of The Future, de meest recente film van David Cronenburg met Viggo Mortensen en Léa Seydoux in de belangrijkste rollen. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar de mensheid zich leert aan te passen aan een nieuwe vorm van evolutie. De performancekunstenaar Saul Tenser omarmt de veranderingen en laat nieuwe, nog onbekende organen in zijn lichaam groeien. Samen met zijn partner Caprice verwijdert hij deze organen vervolgens in een opvoering waarnaar ook de overheid kijkt.

Docu & Reality

Ed Sheeran brengt dezer dagen een nieuw album uit, kdat de sprekende titel ‘ – – ‘ (subtract) heeft meegekregen. Het is een album geworden waarop de zanger zijn gevoelens van angst en depressie een plaats heeft gegeven. Het album volgt op ‘=’ (equals), ‘:’ (divide) ‘X’ (multiply) en ‘+’. In de vierdelige docureeks Ed Sheeran: The Sum Of It All op Disney+ maakt de zanger de balans op, staat hij stil bij zijn carrière en bij hoe de dood van een dierbare vriend zijn muziek een andere richting heeft uitgestuurd.

De single is aan een opmars bezig, Netflix wijdt er met Love Village een nieuw programma aan. In het datingprogramma verhuist een diverse groep singles van 35 jaar en ouder naar een huis op het platteland voor een nieuwe kans op liefde. Wij blijven maar met één vraag achter: waarom zijn wij niet gevraagd?

Met Rough Diamonds op Netflix en de docuserie Shalom Allemaal op Go Play is er momenteel heel wat aandacht voor de Joodse gemeenschap in België, maar op hoe ze gekoppeld worden hebben we nog geen zicht gekregen. Netflix to the rescue, want met Jewish Matchmaking lanceren ze een nieuw concept, gebaseerd op Indian Matchmaking. In de nieuwe realityreeks zien we hoe singles uit de Verenigde Staten en Israël gekoppeld zullen worden door een Joodse matchmaker.

Meer
Lees meer...