Nieuwe beschuldigingen tegen Sean ‘Diddy’ Combs: verkrachting met 13-jarig meisje met andere celebrity’s

Er zijn een nieuwe ronde rechtszaken aangespannen tegen muzikant en producer Sean Combs, beter bekend als Diddy. Een van die klachten komt van een vrouw die op het moment van de feiten 13 jaar was. Toen zou ze verkracht zijn terwijl een niet nader genoemde “mannelijke beroemdheid” toekeek.


In het kort

  • Er zijn opnieuw vijf rechtszaken aangespannen tegen Sean ‘Diddy’ Combs. Het gaat om vijf cases in het Southern District van New York, en één in Los Angeles en Las Vegas.
  • De meest opvallende zaak gaat over een 13-jarig meisje dat zou gedrogeerd en verkracht zijn op een van de beruchte feestjes bij Diddy thuis.
  • Bij die verkrachting waren naast Diddy ook andere celebrity’s aanwezig.

Sean Combs zit op dit moment in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn. Daar wacht hij op zijn proces, dat op 5 mei zal doorgaan. Hij wordt beschuldigd van het ontvoeren, drogeren en dwingen van vrouwen tot seksuele activiteiten. Daarbij zou hij ook veelvuldig geweld hebben gebruikt.

De voorbije tijd waren al heel wat klachten ingediend. Advocaten die slachtoffers verdedigen lieten recent echter weten nog minsten 120 nieuwe klachten te zullen indienen.

Nieuwe beschuldiging

Een van die rechtszaken die nu is aangespannen, is van een vrouw die 13 jaar was in september 2000. Toen wilde ze naar de MTV Video Music Awards, maar had ze geen ticket. Daarop sprak ze chauffeurs van limousines aan. Een van hen werkte voor Combs en bracht haar dan ook naar een afterparty.

Daar aangekomen moest ze een geheimhoudingsverklaring tekenen en kreeg ze een drankje. Dat drankje maakte haar naar eigen zeggen “wazig en licht in haar hoofd”. Toen ze daarop in een lege kamer ging liggen zou Sean Combs die kamer zijn binnengekomen met “een mannelijke en vrouwelijke beroemdheid”.

De mannelijke beroemdheid zou haar daar eerste verkracht hebben, waarna Diddy haar ook nog eens verkrachtte. In beide gevallen keken de andere aanwezigen toe.

Meer
Lees meer...