Nieuwe Harry Potter-attractie toont belangrijk magisch wezen dat niet in de films te zien was

De nieuwe Harry Potter-attractie in Universal Studios in Orlando, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, zal ons op een reis over het hele Hogwarts-terrein nemen en ons oog in oog brengen met een hele hoop angstaanjagende wezens. Een van die magische wezens zal zelfs nieuw zijn voor de filmfans, want hoewel ze een belangrijke plaats kregen in een van de boeken waren ze niet te zien in de films.

De Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios in Orlando krijgt er binnenkort een grootse attractie bij. In Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, dat op 13 juni zal geopend worden, zal Hagrid ons meenemen op “een enorm avontuur” naar het Forbidden Forest. “Slinger voorbij onmogelijke obstakels en ontwijk woeste beesten die je nog nooit hebt gezien tijdens een achtbaanvlucht die je oog in oog zal brengen met sommige van de Wizarding World’s meest zeldzame dieren.” En dat menen ze, want toen Universal ons een voorsmaakje gaf van de achtbaan, viel fans van de boeken meteen één speciaal magisch wezen op.

Wij konden The Wizard World of Harry Potter al aan den lijve ondervinden en maakten er de ultieme Harry Potter-ervaring mee.

Blast-Ended Skrewt

In de attractie zullen we namelijk een magisch wezen tegenkomen dat niet in de films te zien is maar wel een belangrijke rol speelt in een van de boeken. Naast de bekende centauren, pixies en zelfs Fluffy, de driekoppige hond van Hagrid, krijgen we ook een Blast-Ended Skrewt (in de Nederlandstalige boeken een Schroeistaartige Skreeft) te zien.

In Harry Potter and the Goblet of Fire laat Hagrid Harry en co tijdens z’n Care of Magical Creatures-klas zorgen voor een illegale diersoort, een hybride tussen een schorpioen en een vuurkrab, de Skrewt. Harry, Ron en Hermione zorgen doorheen het vierde boek voor de diertjes, die vooral voor een humoristische toets zorgen.

‘Harry Potter’-fans kunnen nu écht meerijden met de Hogwarts Express.

Illegale soort

Het wordt nooit expliciet gezegd, maar er wordt algemeen vanuit gegaan dat de Blast-Ended Skrewts een illegale diersoort zijn, omdat de hybride soort ingaat tegen de ban op het experimenteel fokken van magische diersoorten. Hagrid zou ze echter wel ongestraft mogen fokken omdat ze gebruikt worden in het Triwizard Tournament. De Skrewts zijn een van de dreigingen in het doolhof, tijdens de derde taak. De Skrewts zijn dus niet te zien in de films. Daar zijn het de hagen zelf die het de Champions moeilijk maken.

Universal beschrijft de Skrewts als “een kruising tussen schorpioenen en langwerpige krabben”. “Skrewts zijn niet bang om andere Skrewts aan te vallen als ze die tegenkomen en hebben een enorm sterk pantser dat niet kan gepenetreerd worden door spreuken.” De Skrewts zullen een hoofdrol krijgen in de nieuwe attractie, want Universal noemt ze zelfs “de belangrijkste les van de dag”.

Je kan binnenkort de Gringotts Wizarding Bank uit Harry Potter bezoeken.

Videogames

De Skrewts kregen dus geen plaatsje in de films, maar ze verschenen wel al in de Harry Potter and the Goblet of Fire-videogames. We wisten dus wel al een beetje hoe ze er zouden uitzien, maar voor velen is dit dus de eerste keer dat ze zo’n Blast-Ended Skrewt zien.

Zo zullen de Skrewts eruitzien in de nieuwe attractie:

Universal gaf ons ook al een blik op een aantal andere wezens, te beginnen met de Cornish Pixies:

Het wordt ook oppassen voor de Devil’s Snare:

We zullen er ook centauren tegenkomen:

En we krijgen ook Fluffy te zien, de driekoppige hond van Hagrid:

Tom Felton, aka Draco Malfoy, gaf een tijdje geleden al veel informatie over de nieuwe attractie vrij: