Oasis geeft meer duidelijkheid rond geruchten over concert op Glastonbury en andere festivals

Oasis zal volgend jaar niet te zien zijn op Glastonbury of eender welk ander festival. Dat heeft de Britse band zelf bekendgemaakt. Daarmee reageren ze op hardnekkige geruchten die daarover rondgaan sinds de bekendmaking van hun reünie in 2025.

Fans van Oasis kregen deze week schitterend nieuws. Vijftien jaar na hun laatste optreden samen in Parijs en de daarop volgende ruzie, staan de broers Liam en Noel Gallagher in 2025 opnieuw samen op het podium. Oasis doet komende zomer een stadiontour ‘Oasis live ’25’ die bestaat uit veertien optredens op vijf locaties.

Geen Glastonbury

Meteen na de aankondiging van die veertien datums waren er heel wat geruchten over extra optredens. Het meest hardnekkige gerucht daarover ging rond Glastonbury, het bekendste festival van het Verenigd Koninkrijk. Oasis stond in het verleden als twee keer op dat festival, meer bepaald in 1995 en 2004. Dat eerste optreden daar werd heel positief onthaald, maar hun tweede passage kreeg indertijd veel kritiek. Fans hoopten dan ook dat Oasis hun reünie wilde aangrijpen om dat mindere optreden goed te maken.

Maar zover komt het dus niet. “Ondanks speculaties in de media zal Oasis volgend jaar niet op Glastonbury 2025 of andere festivals spelen. De enige manier om de band live te zien optreden, is tijdens hun ‘Oasis Live ’25 World Tour'”, valt vandaag te lezen op sociale media. Ondanks die duidelijke woorden hebben optimistische fans de hoop nog niet opgegeven. Glastonbury pakt namelijk regelmatig uit met verrassingsoptredens.

Wie zeker wil zijn om in 2025 Oasis te zien, pakt beter geen risico en probeert zaterdag bij de start van de ticketverkoop een kaartje te bemachtigen voor een van de veertien aangekondigde optredens. Om dat te kunnen doen, moet je je wel nog registreren voor woensdagavond 20 uur.

Meer
Lees meer...