Olympische Spelen: Klachten over eten in olympisch dorp klinken steeds luider

Heel wat atleten zijn niet te spreken over het eten dat ze krijgen in het restaurant van het olympisch dorp. Daar is eerder deze week al gerantsoeneerd op eieren en kip. Ondertussen blijken er ook klachten te zijn over de rest van het eten dat aangeboden wordt.

Meer dan 10.000 atleten nemen deel aan de Olympische Spelen. Een groot deel van hen verblijft tijdens het sportevenement in het olympisch dorp aan de Seine. Daardoor is er naar vierjaarlijkse gewoonte een enorm restaurant geopend. Het gaat om een restaurant met 3.500 zitplaatsen, dat per dag zo’n 40.000 maaltijden zal voorzien.

In totaal worden er zo’n 500 soorten gerechten geserveerd. Deze gerechten zijn geselecteerd door sterrenchefs zoals Amandine Chaignot, Alexandre Mazzia en Akrame Benallal. Het aangestelde cateringbedrijf is Sodexo Live!.

Geen eieren

Ondanks al die voorbereidingen zijn er al heel de week klachten te horen over het eten in het olympisch dorp. Zo was er woensdag tijdens het ontbijt een rantsoen op eieren ingesteld. Die blijken namelijk populairder te zijn dan verwacht. De Carrefour-group, die verantwoordelijk is voor het eten, liet al weten aan L’Equipe dat het de oorspronkelijk geplande hoeveelheden naar boven heeft bijgesteld.

Later was er ook een tekort aan kip en ander gegrild vlees. Reden daarvoor lijkt te liggen bij de ecologische doelstel van het Franse organisatiecomité. Zij wilden hun ecologische voetdruk naar benenden brengen door niet alleen zo goed als alles lokaal te kopen, maar ook in te zetten op diervrije gerechten. Zo zijn één derde van de gerechten plantaardig. De interesse daarin blijkt bij de topsporters echter kleiner dan verwacht.

Eigen chef voor Britten

Over het vlees dat wel geserveerd wordt in het restaurant in het olympisch dorp zijn ook klachten. Zo zou dat vaak rauw zijn. Team GB besloot daarom om niet langer te eten in het restaurant. Zij lieten een privéchef overkomen en eten nu allemaal in het trainingscentrum in Clichy. Dat meldt Independent.

Meer
Lees meer...