Olympische Spelen: Tim Brys grijpt nipt naast medaille met knappe vierde plaats

Tim Brys heeft voor een zeer indrukwekkende prestatie gezorgd op de Olympische Spelen. Op de Marne roeide hij in de skiff naar een zeer knappe vierde plaats. Brys grijpt zo nipt naast een medaille, maar was na afloop zeer tevreden met zijn resultaat.

Jarenlang roeide Tim Brys in de lichte dubbeltwee samen met Niels Van Zandweghe. Het duo pakte in 2018 brons op het EK en in 2019 brons op het wereldkampioenschap. Hun succesvolle samenwerking bekroonden ze in 2021 met een finaleplaats op de Olympische Spelen in Tokyo. Daar werden ze vijfde.

Nadat ging Tim Brys solo en schakelde hij over naar de skiff. Daarvoor moest hij heel wat bijkomen, waardoor er hem de voorbije jaren een loodzwaar ritme met trainen, slapen en veel eten wachtte. Dat vele werk zag hij vrijdag al een mooie beloning op. Met een ijzersterke wedstrijd dwong hij toen een plaats af in de finale.

Vierde plaats

In die finale wou hij nog één keer “de race van zijn leven” roeien, zoals hij het zelf benoemde bij Sporza. Brys begon voorzichtig aan zijn opdracht van 2.000 meter en lag na 500 meter helemaal laatst. Vanaf dan ging het een versnelling hoger en als snel peuzelde de zojuist 32 jaar geworden Gentenaar een tegenstander op. Vlak voor de streep ging Brys ook nog over de Nieuw-Zeelander Thomas Mackintosh.

Zo eindigde hij knap, en volledig uitgeput, als vierde op de skiff op de Olympische Spelen in Parijs. Het podium was toen al gaan vliegen. De Duitse reus Oliver Zeidler roeide onbedreigd naar goud, gevolgd door de Wit-Rus Yauheni Zalaty – onder neutrale vlag. Brons was voor de Nederlander Simon van Dorp.

Meer
Lees meer...