Olympische Spelen: Nonchalante Turkse schutter Yusuf Dikeç gaat viraal

De Olympische Spelen hebben al heel wat virale momenten opgeleverd, zoals de chocolademuffins en de selfie met Noord- en Zuid-Koreaanse atleten. De laatste virale atleet is de Turkse schutter Yusuf Dikeç (51). Hij maakt deel uit van het Turkse team dat zilver pakte in de 10 meter luchtpistool voor gemengde teams. Maar het is vooral zijn nonchalance waarmee hij viraal gaat.

Op de Olympische Spelen zijn er heel wat sporten te vinden die doorgaans weinig aandacht krijgen. Een daarvan is de schietsport. Maar nu heeft die sport een enorme boost gekregen door één opvallende schutter: de Turk Yusuf Dikeç.

Geen bescherming

In de schietsport zijn de meeste atleten goed voorbereid. Zo dragen ze een koptelefoon om hun oren te beschermen en gebruiken velen ook speciale lenzen om het doel beter te kunnen zien. Maar de 51-jarige Turkse schutter Yusuf Dikeç maakt daar allemaal geen gebruik van. Hij arriveerde voor zijn wedstrijd zonder ook maar iets van beschermingsmateriaal of lenzen. Het enige dat hij gebruikte waren de goedkope oordopjes die je gratis krijgt op festivals en concerten. Dikeç schoot vervolgens nonchalant met één hand in de zak op doel. Hoewel zijn tegenstanders dus wel gebruik maken van hoogtechnologische snufjes, ging Dikeç met zijn partner Şevval İlayda Tarhan toch met zilver naar huis.

Meteen na de wedstrijd gingen de beelden van Dikeç de wereld rond, met verschillende posts en memes die viraal gingen. Een post over Yusuf Dikeç haalde zelfs al meer dan een miljoen likes op X.

Bekijk hier enkele van de populaire posts over de Turkse schutter Yusuf Dikeç:

Carrière bij de politie

Yusuf Dikeç leerde schieten op de militaire school van Ankara in 1994, waarna hij aan de slag onderofficier van de Turkse gendarmerie. Vanaf 2001 begon hij met sportschieten, waarbij hij al snel op het hoogste niveau begon te schieten. Hij werd daarbij al meermaals Europees en wereldkampioen.

Het zijn de vijfde spelen voor Yusuf Dikeç en de eerste waarop hij een medaille kan winnen.

Meer
Lees meer...