Olympische Spelen: Waarom worden er altijd selfies gemaakt op het podium?

Wie regelmatig naar de Olympische Spelen kijkt, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat er op elk podium selfies gemaakt worden. Dat is niet omdat iedereen toevallig hetzelfde idee heeft, maar wel omdat Samsung een van de hoofdsponsors is van de Spelen en zo zijn nieuwe Galaxy Z Flip6 Olympic Edition wil promoten.

Er worden dit jaar opvallend veel selfies gemaakt op de Olympische Spelen. Zo zien we bij elke medailleceremonie hoe de bronzen medaillewinnaar een selfie maakt met de winnaars van de gouden en zilveren medaille. Dit gebeurde zo ook bij het podium met Noord- en Zuid-Koreaanse atleten, wat een virale foto opleverde. De bronzen medailles doen dat niet geheel vrijwillig, maar maakt deel uit van de sponsordeal van Samsung.

Samsung

Tijdens de podiumceremonie krijgt de bronzen medaillewinnaar telkens een gouden flip phone om de zogenaamde Victory Selfie te maken. Het gaat hierbij om de nieuwe Galaxy Z Flip6 Olympic Edition. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Olympische en Paralympische Spelen, voorziet Samsung de Galaxy Z Flip6 Olympic Edition om te gebruiken op het podium in Parijs”, schrijft Samsung in een persbericht. “Op deze manier kunnen atleten hun eigen herinneringen en emoties creëren door de nieuwe Victory Selfie.” Deze selfies verschijnen allemaal op de officiële Instagrampagina van de Olympische Spelen.

Naast de smartphones die we te zien krijgen op het podium, leverde Samsung ook smartphones voor de atleten. Elke atleet kreeg bij aankomst in het olympische dorp namelijk een eigen Galaxy Z Flip6 Olympic Edition. Hiervoor heeft Samsung zo’n 17.000 toestellen voorzien. De Galaxy Z Flip6 Olympic Edition is een gouden Flip6 met ingegraveerde olympische ringen. De atleten krijgen ook een speciaal hoesje dat ontworpen werd door het Franse modelabel Berluti. In het olympisch dorp kunnen de atleten hun Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ook laten personaliseren.

Meer
Lees meer...