Olympische Spelen: Wat zit er in de langwerpige doosjes van de medaillewinnaars?

Ondertussen zijn de Olympische Spelen van 2024 in volle gang. Terwijl bij veel sporten nog heel wat wedstrijden volgen en andere zelfs nog niet begonnen zijn, zijn er toch ook al enkele medailles uitgedeeld. Denk daarbij maar aan de dubbele medaille voor België afgelopen zaterdag. Maar naast een medaille krijgen de winnaars ook nog een mysterieus langwerpig doosje.

Na een steengoede start van Remco Evenepoel en Wout van Aert die ons land een gouden en bronzen medaille opleverde, is het wachten op de volgende. Maar ondertussen zijn er natuurlijk nog heel wat sporten zonder Belgen waar medailles worden uitgereikt. Daar kunnen fans zien dat de atleten ook een kartonnen doosje krijgen. Maar wat zit daar precies in?

Poster

Hoewel velen dachten dat het om een gigantisch duur cadeautje ging, is dat niet het geval. Aangezien elke medaille al een stukje van de Eiffeltoren bevat, lijkt dat ook niet meteen nodig. In de langwerpige doosjes zit dan ook een officiële poster van de Olympische Spelen.

De poster is gemaakt door illustrator Ugo Gattoni die er ongeveer vier maanden aan heeft gewerkt. Op de poster worden de Olympische en Paralympische Spelen gezamenlijk in beeld gebracht. Het zijn twee verschillende posters, maar passen wel als een puzzel in elkaar. Wie goed zoekt, ziet ook heel wat verwijzingen naar de verschillende disciplines. Naast de medaille en de poster krijgen de winnaars ook nog een kleine knuffel van de mascotte cadeau.

Bekijk de twee posters hier:

Meer
Lees meer...