Waar komt de “Very demure, very mindful”-trend op TikTok vandaan?

Je hebt het misschien al gemerkt. Op TikTok gaat momenteel een trend viraal waarin mensen zeggen dat ze doodnormale dingen op een “very demure, very mindful” manier doen. Dit is waar de trend z’n oorsprong vindt.

Bijna dagelijks ontstaat er wel een nieuwe virale trend op TikTok. De nieuwste daarbij is degene waarbij mensen uitleggen hoe ze iets op een “very demure, very mindful” manier doen. Er bestaan al honderden video’s van deze trend, maar dit is waar hij ontstond.

“Very demure, very mindful”

De allereerste video waarin de uitspraak vermeld werd, was die van Jools Lebron. Zij legde in haar video’s uit hoe ze de dingen in haar leven op een classy manier doet. Ze is zo “very mindful” wanneer ze op reis was en zorgt ervoor dat ze er “very demure” uitziet wanneer ze haar nagels laat doen. De eerste video waarin ze haar “very demure, very mindful” levensstijl deelt was er eentje waarin ze uitlegt dat ze altijd “very demure” voor de dag komt op haar werk.

Aanvankelijk was het enkel Jools die op deze manier haar levensstijl deelde, maar ondertussen zijn ook veel anderen dat beginnen doen. Zo leggen mensen met de hashtag #demure onder andere uit hoe ze na werk maar een “klein stukje” taart eten, hun make-up doen of hun planten water geven.

De populariteit van de trend heeft ervoor gezorgd dat Jools veel aandacht krijgt. Het leverde haar ondertussen ook al 1,4 miljoen volgers op. In een video die ze enkele dagen geleden deelde, laat ze dan ook weten dat haar leven veranderd is. “Misschien moet je de video’s maken, want op de ene dag zat ik te werken aan de kassa een maakte ik video’s tijdens mijn pauze. Maar nu vlieg ik naar de andere kant van het land om evenementen te presenteren en ik ga eindelijk genoeg geld verdienen om de rest van mijn transitie te betalen.” Jools is namelijk een transvrouw die aan het sparen was voor haar geslachtsoperatie.

Bekijk hier de originele video van Jools Lebron:

@joolieannie #fyp #demure @OAKCHA @Paul | Fragrance Influencer ♬ original sound – Jools Lebron

Bekijk hier nog enkele andere video’s van de trend:

@hannaheli1 Very approachable slice very demure @Jools Lebron #cake #dessert #demure #verydemure #fyp #lol #costco ♬ original sound – Hannah Wood
@themichaelbarrymore Woke up feeling demure 😮‍💨 #demure #michaelbarrymore ♬ original sound – Michael Barrymore
@campbellhuntpuckett very demure very cutesty very modest🤭🥐🍴 #trending #demure #foodtiktok #pookie ♬ original sound – Campbell Puckett
@emiliekiser this had me rolling hahahaha😭😂 very midfullllll #dayinmylife #momsoftiktok #comedy #relatable #demure #verydemure #midful #youngmom #justgirlythings ♬ original sound – 2poor4prada ☆゚.*・。゚
Meer
Lees meer...