Parket valt binnen bij Sogent: schepen Christophe Peeters (Open Vld) opnieuw in opspraak? 

Parket valt binnen bij Sogent: schepen Christophe Peeters (Open Vld) opnieuw in opspraak? 

Het parket is binnengevallen bij Sogent, de vastgoedmaatschappij van de stad Gent. Dat bevestigt voorzitter Sven Taeldeman (sp.a), aftredend schepen van Wonen. Het zou gaan om een onderzoek naar de facturen die aftredend schepen Christophe Peeters (Open vld) voorlegde om aan te tonen dat de consumpties in de Skybox van de Ghelamco Arena betaald werden door AA Gent en niet door de stad Gent. “Wij verlenen alle transparantie aan het onderzoek”, reageert Taeldeman, die verder geen details geeft.

Het parket heeft een huiszoeking uitgevoerd bij Sogent, dat bevestigt Sogent-voorzitter Sven Taeldeman aan de redactie van newsmonkey. Het gaat om het onderzoek naar het gebruik van de Skybox van de Ghelamco Arena en aan wie de catering gefactureerd werd. Over wie of wat het precies gaat, kon Taeldeman niet zeggen.

Toch ziet het er naar uit dat dit de zoveelste klap is voor Open Vld in het nieuwe Gentse stadsbestuur, dat al een tijdje met zichzelf in de knoop ligt nadat Christophe Peeters naast het schepenmandaat greep. Mogelijk is aftredend schepen Christophe Peeters immers ook hierbij betrokken, want zijn naam valt in combinatie met het onderzoek naar Sogent.

Christophe Peeters al eerder in opspraak

Christophe Peeters kwam eerder dit jaar in opspraak in de affaire rond Publipart. Hij en een deel van het Gentse stadsbestuur maakten veelvuldig gebruik van de skybox van Sogent in het Gentse voetbalstadion, de Ghelamco Arena. Daarbij werd de vraag gesteld wie er opdraaide voor de facturen van het eten en de drank.

Eerder werd namelijk al duidelijk dat deze skybox persoonlijk beheerd werd door de toenmalige directeur van het stadsontwikkelingsbedrijf Sogent, waar het parket nu is binnengevallen. In deze Skybox werd in minder dan vijf jaar tijd voor maar liefst 70.000 euro aan catering gefactureerd aan de stad. Toenmalig schepen Christophe Peeters gebruikte deze Skybox zeven keer, waarbij de vraag gesteld werd of dit op kosten van de stad gebeurde. In een coup de théâtre verscheen Peeters op een zitting van de gemeenteraad met facturen waaruit zou blijken dat niet de stad maar wel de voetbalploeg AA Gent opdraaide voor de betaling van deze catering. Dit wordt nu mogelijk gedubbelcheckt door het parket.

Sven Taeldeman, huidig voorzitter van Sogent en aftredend schepen van Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Planning en Wonen, bevestigt dit nieuws aan newsmonkey en geeft aan dat de organisatie volledige medewerking verleent. “Wij verlenen alle transparantie en werken mee met het parket. Het gaat om een klacht van onbekende in verband met het gebruik van de Skybox. Hierover hebben we al meerdere transparantie geboden en dat is ook nu niet anders.”

Gesponsorde artikelen