Left Right
scrollTop top

Pro-Erdogan betoging in Gent na uurtje ontbonden dankzij bemiddeling van de ouders (VIDEO)


Pro-Erdogan betoging in Gent na uurtje ontbonden dankzij bemiddeling van de ouders (VIDEO)

Gent is in de late namiddag opgeschrikt door een groep betogende jongeren. Via Facebook werd opgeroepen om samen te scholen voor een pro-Erdogan betoging op de Korenmarkt, het drukste plein van Gent. Van daaruit trokken ze door de stad richting Sleepstraat. Hun boodschap was duidelijk: Erdogan verdient meer respect, en dus ook de Turken die hier wonen. De politie hield de 50-tal jongeren nauwlettend in het oog en ook het waterkanon stond klaar. Tot rellen kwam het gelukkig niet. 

Via een oproep op Facebook en andere sociale media werd deze middag opgeroepen om te verzamelen in het hart van de Arteveldestad voor een pro-Erdogan betoging.

Officieel werd geen aanvraag ingediend voor deze manifestatie, maar de politie was wel op de hoogte, bevestigen ze nu aan Newsmonkey. “Inderdaad, de betoging was niet aangevraagd, maar we wisten wel degelijk dat ze ging plaatsvinden door een Facebookevent”, aldus de Gentse politie. “Vandaar dat onze mensen daar ook aanwezig waren.”

Een drietal combi’s en het waterkanon stonden klaar om in te grijpen mocht de betoging escaleren. Maar tot relletjes kwam het niet. Van de Korenmarkt trokken de jongeren onder politiebegeleiding richting de Sleepstraat waar ze vooral veel lawaai maakten, maar geen herrie. Na een klein uurtje werd de betoging ontbonden.

“Uiteindelijk kregen we ook de steun van de ouders van de betogers”, bevestigt politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzales. “Zij hebben op de jongeren ingepraat en hun duidelijk gemaakt dat dit geen manier van doen is. Toen klaarde de betoging al snel op.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…