Queens Of The Stone Age zenden ongezien concert uit om aanslag in de Bataclan te herdenken

Eind deze week is het precies vijf jaar geleden dat gewapende mannen een bloedbad aanrichtten in de Parijse concertzaal Le Bataclan. Dat gebeurde tijdens een concert van Eagles of Death Metal. Eén van de leden van die band, Josh Homme, speelt ook in Queens Of The Stone Age. En die band gaat een nooit eerder vertoond concert uitzenden om de aanslag te herdenken.

Komende vrijdag 13 november zal het precies vijf jaar geleden zijn dat IS-strijders 89 concertgangers vermoordden in de Parijse concertzaal Le Bataclan. Op dat moment was een concert van Eagles of Death Metal aan de gang. Da’s de band waarin ook Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme speelt.

Op het moment van de aanslag stond Josh Homme niet met Eagles of Death Metal op het podium. Maar dat wil niet zeggen dat hij zich niets aantrekt van wat er in 2015 is gebeurd. Integendeel. Z’n andere band gaat op de vijfde verjaardag van de aanslag een benefietconcert opnieuw uitzenden.

“Twee keer iets goeds”

Het gaat om een akoestisch concert uit 2018. Dat speelden de mannen van Queens Of The Stone Age in het MONA, het Museum of Old and New Art, in de Australische staat Tasmanië. Fans kunnen het concert vrijdag bekijken via het YouTube-kanaal van Queens of The Stone Age.

“Die show was oorspronkelijk bedoeld om het kinderziekenhuis van Hobart, Tasmanië te financieren”, vertelde Homme. “En we zijn zo blij dat het een tweede keer iets goeds kan betekenen. 2020 is een messed up jaar, en mensen in nood hebben ons meer dan ooit nodig. Doneer wat je kan, wanneer je kan.”

Goede doelen

De opbrengsten van het concert gaan deze keer naar twee goede doelen. Het eerste is Life for Paris, dat de slachtoffers van de aanslag in de Bataclan en de nabestaanden steunt. Het ander is The Nick Alexander Memorial Trust, dat muziekinstrumenten en andere benodigdheden verdeelt onder achtergestelde gemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Dat goede doel is niet zomaar gekozen. Nick Alexander was namelijk een merchandise manager, die geliefd was in de hele muziekindustrie. ‘Was’, want Alexander was één van de 89 dodelijke slachtoffers van de aanslag op de Bataclan in 2015.

Meer
Lees meer...