Ranzig voorbij, deze 20 dingen die mensen blijkbaar echt eten

We zullen deze maar onze Halloween Food Special noemen. Twintig griezelige, superranzige dingen die mensen ook echt eten.

1. Varkenshersenen in blik.

Los van het feit of je varkenshersenen uit blik WIL eten, is er een probleem met cholesterol. 

2. Kaas met maden, aka casu marzu.

Casu marzu (Sardijns voor rotte kaas) is een delicatesse in Sardinië. Het is een kaas die men extreem lang laat rijpen, tot er kaasvlieglarven in nestelen. De verkoop ervan is een tijd lang illegaal geweest, volgens de Europese en dus ook Italiaanse regels. Op Sardinië wordt de kaas nog steeds rijkelijk geconsumeerd.

3. Potted meat.

Dit is in principe wat wij kennen als paté. Alleen: dit smaakt naar katteneten. Het is restvlees van kip en rund onder elkaar gemalen.

4. Gefrituurde rat (deep fried and battered rat).

Deze wordt onder meer in Taiwan en China gegeten. Het smaakt blijkbaar net als kip. In Taiwan zijn ze wel principieel: de ratten die ze gebruiken komen niet uit riolen, maar worden gekweekt of (en dit zouden de beste zijn) gevangen in suikerrietvelden. 

5. Soep met vliegende honden.

Vleerhonden of vliegende honden zijn grote vleermuizen. Deze soep wordt onder meer in Thailand, Guam en China gegeten, maar ook in Micronesië. Een slecht idee eigenlijk, want er zijn weinig beesten op deze wereld die zoveel ziektes en virussen overdragen als vleermuizen en -honden.

6. Smalahove (een schaapshoofd met patatten).

Een delicatesse in Noorwegen, waar ze dat eten met Kerstmis. 

7. Een balut-ei.

Balut is een delicatesse in Zuidoost-Azië, en vooral in de Filipijnen en Vietnam. Het is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkelde embryo, dat wordt gekookt. “Men zegt dat het eten van een balut-ei de geslachtsdrift opwekt. Deze hartige snack wordt veelal ’s nachts door straatverkopers verkocht. Het hoge proteïnegehalte sluit naar verluidt mooi aan bij het drinken van bier”, lezen we. Djeezes.

Serveersuggestie:

8. Het kloppend hart van een cobra.

In Le Mat, in de buurt van Hanoi, halen ze het hart uit een levende cobra terwijl je aan tafel zit en serveren ze het meteen in een borrelglas. 

9. Tonijnoog.

Eten ze in Japan. Koken en kruiden. C’est tout.

10. Khash

Traditioneel gerecht uit de Kaukasus. Stoofpotje gemaakt van koeienpoten, de kop van een koe en de maag van een koe. Wordt ’s ochtends gegeten. In Armenië niet in maanden met een “R”. Wat, in Armenië, neerkomt op niet in mei, juni, juli en augustus.

11. Ossenlul.

Yes. Letterlijk te nemen. De penis van een os. Onder meer Chinezen weten daar weg mee.

12. Een hele kip in blik.

Het is wat het is. Niet te vreten bijvoorbeeld.

13. Cheeseburger in blik.

Wie zegt dat je geen cheeseburger meer gaat kunnen eten na de zombie-apocalyps? 

14. Met deze saus. Baconpasta.

For real. Vloeibaar spek. Make peace with your god. Now.

15. Ratelslang in blik.

Gerookte ratelslang. In blik. Een echte delicatesse staat er op het blik. En: wel eerst ontbenen.

16. Vismond in blik.

Iets Russisch. We willen het eigenlijk niet weten.

17. Beondegie. Zijdewormlarven in blik.

Populair in Korea. Gestoofde en goed afgekruide zuidewormen. 

18. Huitlacoche.

Door brandschimmel aangetaste maïs. In Mexico worden de aangetaste, onrijpe kolven als een delicatesse gegeten. De kolven worden voor dit doel 2 tot 3 weken na infectie geoogst en daarna gekookt.

19. Sannakji. Nog levende octopus.

Nog eentje waar ze in Zuid-Korea tuk op zijn. 

20. Iguana en iguanasoep.

Iguana is populair in Midden-Amerika. Gewoon, of als Indio Viejo, en da’s deze soep:
Ook verkrijgbaar in blik:
Meer
Lees meer...