Left Right
scrollTop top

Recordcijfers coronavirus in de Verenigde Staten, Biden: “Nog 250.000 doden tussen nu en januari”


Joe Biden
© Isopix

De Verenigde Staten voeren nog steeds de lijst in verband met het coronavirus aan. In het land werden nu al 13,9 miljoen besmettingen vastgesteld en overleden al meer dan 273.000 inwoners aan de gevolgen van een besmetting. Volgens nieuw verkozen president Joe Biden is het einde nog niet in zicht.

Bij ons gaan de cijfers in verband met het coronavirus de goede richting uit, maar in de Verenigde Staten is dat voorlopig nog niet het geval. Zo werden daar gisteren twee records gebroken in verband met het coronavirus. De onlangs verkozen president Joe Biden vreest ook dat er een zeer dodelijke periode aankomt voor het land.

Recordaantal overlijdens in 24 uur

In de Verenigde Staten overleden woensdag iets meer dan 2.700 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat is het hoogste aantal in 24 uur sinds het begin van de uitbraak.

Er liggen op dit moment meer dan 100.000 Amerikanen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Ook dat is een record sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus.

Joe Biden: “Nog 250.000 doden tussen nu en januari”

Volgens nieuw verkozen Amerikaans president Joe Biden is het einde van de pandemie ook nog niet in zicht. Hij vermoedt dat er tussen nu en januari nog eens 250.000 mensen zullen overlijden aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat zou bijna een verdubbeling zijn van het huidige aantal overlijdens in de VS, dat nu op iets meer dan 273.000 staat. Volgens Biden komt dat doordat mensen zich niet voldoende aan de maatregelen houden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554