Sean ‘Diddy’ Combs vraagt opnieuw vrijlating in afwachting van proces

De advocaten van Sean ‘Diddy’ Combs hebben een nieuwe aanvraag ingediend om hun cliënt op borg vrij te laten in afwachting van zijn proces. Het is al de derde keer dat zo’n aanvraag wordt ingediend, maar voorlopig was dat telkens zonder succes. Diddy wordt nog steeds verdacht van onder andere seksueel misbruik en mensenhandel.

Drie weken geleden is rapper en producer Sean ‘Diddy’ Combs in Manhattan gearresteerd door onderzoekers van U.S. Homeland Security. Hij wordt onder andere verdacht van afpersing en sekshandel.

Er zouden de voorbije twintig jaar bij hem thuis veelvuldig seksfeestjes en zogenaamde freak-offs geweest zijn. Daarbij was seksueel misbruik en geweld zeer gebruikelijk. In afwachting van zijn proces verblijft hij in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn. Ondertussen is bij Netflix al een documentaire in de maak over de hele zaak.

Het onderzoek naar de rapper loopt nog volop. Zo zijn aanklagers bezig met bewijsmateriaal te verzamelen, iets waarop massaal veel reactie komt.

Hoge borgsom

Omdat het mogelijk nog enige tijd kan duren voor zijn proces voorkomt, heeft Diddy al enkele keren geprobeerd om op borg vrij te komen. TMZ meldt dat zijn advocaten daarvoor al een derde aanvraag hebben ingediend. In die documenten beklemtonen ze dat hun cliënt volgens hen geen vluchtrisico vormt. Federale aanklagers zeiden bij de vorige aanvragen namelijk dat dat wel het geval was.

Als borgsom zou Diddy 50 miljoen dollar (45,6 miljoen euro) willen betalen. Bovendien belooft hij geen contact te hebben met vrouwen buiten zijn eigen familieleden. Verder is hij bezig om zijn privéjet te verkopen en is hij bereid een wekelijkse drugstest te ondergaan. Het valt af te wachten of die voorwaarden voldoende zijn om deze keer wel de toestemming te krijgen om op borg vrij te komen.

Meer
Lees meer...