Jim Parsons: “Sheldon Cooper was al jaren voorbereid op de coronapandemie”

Voor sommigen kwam de coronapandemie als een verrassing, anderen waren er al jaren op voorbereid. Een van die laatsten is Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory. Acteur Jim Parsons was te gast bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, waar hij uit de doeken deed waarom hij denkt dat Sheldon deze pandemie perfect zou doorstaan.

Het mag eigenlijk niet als een verrassing komen dat Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory volledig klaar was voor de coronapandemie. Social distancing? Hij doet niet liever. Hygiënemaatregelen naleven? Dat doet hij al jaren. Meer nog, de Shelbot zou nu geweldig van pas komen.

Jim Parsons: “Ik had zelf corona”

Jim Parsons was te gast in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Door de coronapandemie moest hun gesprek via videoverbinding plaatsvinden. Het gesprek begint met het feit dat Jim zelf ook besmet raakte met het coronavirus. Hij en z’n echtgenoot Todd Spiewak liepen het virus op in maart. Aanvankelijk dachten ze dat ze gewoon verkouden waren, maar toen ze hun reuk- en smaakzin verloren, wisten ze dat er meer aan de hand was. “Ik had er nooit over nagedacht hoe het zou zijn om je smaak- en reukzin kwijt te zijn. En wanneer je in quarantaine zit en werkelijk niets anders kan doen dan eten, oh my god, dat was vreselijk.”

Jim Parsons blond
YouTube

Hij vertelde ook over hoe hij impulsief besliste om zijn haar te bleken. “Ik had mijn haar al een keer gebleekt toen ik twintig was en door werk en de show (de 12 seizoenen van The Big Bang Theory, red.) kon ik dat nu al jaren niet meer doen. Ik zei daarom al een tijdje tegen mezelf: ‘Ik ga het nu doen, nu de show voorbij is en ik ga het juist doen, ik ga het laten doen door een professional zodat het er natuurlijk uitziet’. Maar toen moesten we in quarantaine dus werden die plannen uitgesteld. Zes weken later en nadat ik zelf ziek was geworden, dacht ik: ‘screw it‘. Todd heeft het toen gedaan en het heeft in totaal zes uur tijd gekost en mijn schedel brandde, maar je weet wat ze zeggen: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’.”

Sheldon Cooper

Jimmy Fallon vroeg zich, net zoals vele fans van The Big Bang Theory af hoe Sheldon Cooper met deze pandemie zou omgaan. En volgens Jim zou die geen enkel probleem hebben met zaken als social distancing en quarantaine. “Hij was hiervoor gemaakt. Dit is het moment waarop hij zat te wachten.”

Hij haalt een specifiek voorbeeld aan. “Ik had er nooit eerder over nagedacht, maar we hadden een hele aflevering waarin hij een Shelbot had gemaakt met een videoscherm op een rijdend mechanisme dat hij vanop afstand kon besturen. Hij had dat gemaakt toen mensen nog steeds konden samenkomen maar hij wilde in z’n eigen kamer zijn, maar toch aanwezig zijn. Zo konden mensen hem niet aanraken of op hem niezen. Dus ik denk dat hij deze pandemie perfect zou overleven.”

Meer
Lees meer...