Snoop Dogg zal fakkel dragen in aanloop naar Olympische Spelen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal een van de laatste fakkeldragers worden in de aanloop naar de start van de Olympische Spelen. De rapper zal de fakkel dragen in Parijs tijdens een van de laatste etappes voor de start van de openingsceremonie.

Dit weekend gaan de Olympische Spelen van start in Parijs. Op vrijdag staat de openingsceremonie op het programma en daarbij zal de olympische vlam aangestoken worden in Parijs. Die vlam vertrok in april in Olympia in Griekenland en maakte ondertussen al een hele doorreis richting Frankrijk. Onderweg wordt de vlam door verschillende mensen gedragen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om atleten, maar ook andere bekende mensen. Zo werd de vlam recent gedragen door Jin van BTS. En nu is er nog een opvallende naam aangekondigd, die de vlam tijdens de laatste meters van zijn tocht zal dragen.

Snoop Dogg

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal een van de laatste mensen worden die de olympische vlam zal dragen in de aanloop naar de openingsceremonie van de Spelen. Snoop Dogg zal de vlam dragen in de Parijse voorstad Saint-Denis. Zo maakte Mathieu Hanotin, de lokale burgemeester, bekend. Hij zal tijdens zijn tocht bijgestaan worden door de Franse actrice Laetitia Casta en de Franse rapper MC Solaar.

Het zou gaan om de laatste etappe van de olympische vlam voor hij de Eiffeltoren bereikt, waar de grote vlam van deze editie aangestoken zal worden. De keuze voor Snoop Dogg lijkt willekeurig, maar dat is het niet. De rapper is namelijk geboren en getogen in Los Angeles, de stad die de volgende Olympische Spelen in 2028 zal organiseren.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat door op vrijdag 26 juli op de Seine.

Meer
Lees meer...