Left Right
scrollTop top

Sophie Turner moest voor ‘Game of Thrones’ één propere gewoonte volledig laten vallen


Sophie Turner moest voor ‘Game of Thrones’ één propere gewoonte volledig laten vallen

Sophie Turner, vooral gekend als Sansa Stark in ‘Game of Thrones’ ging van edelvrouwe naar getrouwde slavin naar heerser van Winterfell. ‘Game of Thrones’ is zonder meer de rol van haar leven, maar daar moest Turner ook wat voor opgeven. Zo moest ze in seizoen vijf behoorlijk wat hygiëne laten vallen, geeft de actrice nu toe.

Sophie Turner heeft een jaar lang met serieus vettig, plakkerig en kriebelend haar rondgelopen. Dat geeft de Game of Thrones-actrice nu toe aan InStyle magazine. Ze heeft namelijk voor het vijfde seizoen van Game of Thrones een hele tijd haar haar niet mogen wassen. Een goed voorbeeld van hoe je toch wat over moet hebben voor een rol als Sansa Stark.

Dit weten we al over het laatste zeizoen van Game of Thrones.

Rood haar in de sneeuw

Er gingen al een tijdje geruchten de ronde over het haar van de acteurs. De meeste dragen een pruik, maar Kit Harington moest bijvoorbeeld zijn haar zes jaar lang exact houden zoals het was, tot ook hij op een pruik overschakelde. Het personage van Sansa Stark was lang een aristocrate, een gevangene in een kasteel, maar nog steeds van adel.

Hier zijn nieuwe beelden van Game of Thrones!

Daarom mocht Turner de eerste jaren van Game of Thrones haar haar gewoon wassen, al moest ze het wel rood verven. Maar in seizoen vijf komt Sansa in bossen terecht en is het niet meer geloofwaardig als ze steeds netjes gekapt haar heeft. Om het realistisch te houden, vroegen de producers dan ook aan de acteurs om hun haar niet (al te vaak) te wassen.

Dit is de releasedatum van het laatste seizoen van Game of Thrones!

“Walgelijk”

Turner noemde die gewoontes “heel kriebelig en walgelijk.” Het durft in het noorden ook nogal te sneeuwen en dat maakte de ervaring helemaal af. “Wanneer de sneeuwmachines op de set papieren sneeuw in mijn haar bliezen”, werd het vettige haar Turner soms wat te veel.

Hoewel Sansa nu opnieuw in Winterfell woont, en Turner dus opnieuw haar haar mag wassen, is dat niet de reden waarom de actrice een pruik begon te dragen. De oorzaak daarvan moeten we zoeken in het rode haar van de Starks. Turner is namelijk van nature een blondine en de rode verf op haar haar was te zwaar. “Als ik het nog een keer rood zou verven, zou het gewoon afbreken”, aldus Turner. Een pruik voor de actrice dan maar en haar eigen haar is opnieuw blond.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…