Left Right
scrollTop top

Stel je Tinderprofiel juist in: zo krijg je meer matches


Stel je Tinderprofiel juist in: zo krijg je meer matches

Wie op Tinder zit, wil matches, liefst met iemand die hetzelfde wil als jij. Een onenightstand, een lange relatie, dichtbij of veraf: je profiel bepaalt alles. Maar hoe bepaal je nu juist hoe je je profiel moet instellen? Wij helpen je even. 

Dit klinkt misschien heel logisch, maar als je niet aan Tinder zegt wat je er van wil, dan kan de ervaring alleen maar tegenvallen. Daarom zijn er een aantal opties binnen Tinder, zodat iedereen aan zijn trekken kan komen en op de perfecte eerste date kan gaan. Gelukkig gaat dat bij Tinder vrij snel en simpel, we leggen het even uit.

Meer goede matches op Tinder

Door via je profiel (linksboven) en op ‘instellingen’ (het tandwieltje) te klikken, kan je meebepalen wie je kan ontdekken. Natuurlijk hangt alles van je omstandigheden af, maar onthou dat je deze instellingen ook gewoon kan aanpassen.

Begin alvast met in te vullen of je geïnteresseerd bent in mannen, vrouwen of allebei. Dat zou je alvast heel wat teleurstellingen moeten besparen. Daarnaast kan je natuurlijk ook de leeftijd van je match instellen. Wees daar realistisch in: een jaartje meer of minder zal je niet altijd merken. Als het dus puur om uiterlijk draait (no shame) maar je wil toch meer matches: zet de spreiding van de leeftijden dan toch maar iets breder.

Hoe moet je je locatie bepalen?

En dan is er natuurlijk het aantal kilometers om je heen dat Tinder zoekt. Die straal kan je zelf instellen en daar hangt natuurlijk veel van af. Hoe ver wil je rijden voor een one-night-stand? Woon je in een stad (meer potentiële matches op minder vierkante meter) of op het platteland? Heb je een wagen en wil je die gebruiken? Ben je enkel op zoek naar een relatie maar zie je long-distance niet zitten?

Dat zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden. Opnieuw: hoe breder, hoe meer kans op matches, maar je moet wel met één ding rekening houden. De opties die jij krijgt, kunnen dan wel binnen jouw radius vallen, omgekeerd is dat niet altijd zo. Dus als jij 15 kilometer hebt ingesteld en Sandra verschijnt, dan kan het nog steeds dat Sandra jou niet ziet omdat zij 10 kilometer als maximum heeft staan. Niet te snel teleurgesteld raken dus.

Helemaal nieuw bij Tinder? Check hoe je aan de slag gaat met de populairste datingapp.

Ben je lesbisch of biseksueel? Hier zijn een aantal leuke datingapps voor een romantische date of gewoon een gezellige babbel.

Reddit

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899