Tegels: de tijdloze vloertrend voor 2024

Geschreven met branded content van Storax.be.

Je vloer zet meteen de toon voor de sfeer van jouw interieur. In 2024 kun je uit tal van vloertrends kiezen, van opvallende tapijten tot klassieke visgraatvloeren. Maar de leukste, meest diverse én tijdloze trend is toch wel de tegelvloer.

De tijdloze tegel

Dit jaar lopen we helemaal warm voor tegeltjes. Het is niet alleen een duurzame optie (nog zo’n interieurtrend), maar ook een veelzijdige keuze met heel wat stijlen om uit te kiezen en je interieur te transformeren. Hier zijn enkele van onze favorieten:

1. Mix van materialen

Maak van je tegelvloer een echt kunstwerk en experimenteer met een mix van materialen zoals glas, metaal of zelfs leer. Zo’n mengvorm kan bovendien ook handig zijn om vloerluiken naadloos te integreren, zoals een aluminium of stalen klinkerdeksel van Storax.be.

2. Patroontegels

Wie houdt van een interieur met artistieke touch, kan naast een materiaalmix kiezen voor tegels met opvallende patronen. Denk aan kleurrijke mozaïeken, geometrische vormen of zelfs afbeeldingen. Met patroontegels onder je voeten zul je niet meer willen opkijken, en dat nemen we je niet kwalijk.

3. Groots denken

Oversized tegels zijn een andere trend die de kop opsteekt. Door voor grote tegels te kiezen, krijg je minder voegen, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling en een ruimer gevoel. Bovendien zijn grote tegels gemakkelijker te onderhouden en reinigen.

4. Natuurwandeling

In 2024 halen we de natuur in huis en dat geldt ook voor het tegelwerk. Wie niet voor de echte materialen kiest, kan investeren in keramische tegels met de uitstraling van hout, marmer of zelfs beton. Deze tegels geven een warme en organische sfeer aan je interieur. Tegelbekleding vereist echter een goede oplossing voor afdichting, ontkoppeling, verwarming en geluidsisolatie. Daarvoor kun je eenvoudig een ontkoppelingsmat online bestellen.

5. Hedendaagse twist

Vergeet de standaard vierkante tegels en omarm de hexagonale trend. Zeshoekige tegels voegen een moderne, originele twist toe aan je vloer en creëren een interessant en dynamisch patroon. Je kunt het ook combineren met een van de bovenstaande trends voor een speels effect.

Kortom, door hun veelzijdigheid zijn tegels zowel een unieke als een tijdloze keuze voor je vloer. Of je nu kiest voor opvallende patronen, grote formaten, natuurlijke texturen, vreemde vormen of een mix van materialen: met tegels druk je jouw stempel op je interieur. Laat je inspireren door de vloertrends van 2024 en geef je huis een stijlvolle upgrade.

Meer
Lees meer...