‘The Masked Singer’: Vijfde afvaller reageert op exit: “Dansjes oefenen op het kerkhof”

In The Masked Singer moesten we in de vijfde aflevering afscheid nemen van het olijke duo Tik & Tok. Zij reageren in Behind The Mask op hun exit en vertellen over hun bijzondere voorbereiding op hun deelname.

The Masked Singer is vijf afleveringen ver. Na de ontmaskering van Mister Withlove (Karl Vannieuwkerke)De Mike (Hugo Sigal)Boom (Wim De Vilder) en Eikeltje (Frank Verstraeten), was het de beurt aan Tik & Tok om hun masker af te nemen. Onder de felgekleurde – en blijkbaar snikhete – pakken gingen beste vrienden en televisiemakers Joris Hessels en Dominique “Dompi” Van Malder schuil. “Het is een cadeau om dit met je beste vriend te mogen doen”, vertelt Dominique. “Dit is iets om af te vinken op ons vriendschapslijstje.”

Tik & Tok

Het waren dus beste vrienden en televisiemakers Joris Hessels en Dominique “Dompi” Van Malder die al wekenlang het beste van zichzelf gaven in de felgekleurde pakken van Tik & Tok. “We waren direct verkocht. Als fan van de jaren 80, dat was gewoon een kruising tussen Miami Vice en … Miami Vice“, klinkt het bij Dominique. “En toch ook een beetje George Michael”, voegt Joris toe. De vrienden zijn grote fans van George Michael en waren dus blij dat ze de Wham! fantasy konden beleven als Tik & Tok.

Tijdens de eerste ontmoeting met hun pakken leerde Joris het pak van Tok ook al van heel dichtbij kennen. Zo haalde hij “uit zijn holletje” een gouden ei. Normaal ging het duo de truc met het gouden ei al in hun tweede show gebruiken, maar dat viel in het water. “Tijdens de repetities liep alles vlot. Maar vlak voor we het podium op moesten, liep het mis. Dat ei moest in mijn holletje gepropt worden, maar viel er altijd uit. Geen ei dus. Ik vond dat zo oprecht jammer.”

Daardoor kregen we het gouden ei pas deze week te zien, maar het was nog steeds een heerlijke verrassing.

Repeteren op het kerkhof

Omdat Joris en Dominique hun deelname ook geheim probeerden te houden voor hun kinderen, moesten ze origineel uit de hoek komen tijdens hun repetities. Dat bracht hen zo op het kerkhof van Gentbrugge om daar hun danspasjes te oefenen.

Joris en Dominique keken samen met hun kinderen naar The Masked Singer en dat zorgde voor heel verschillende taferelen bij de twee. “Je zegt uiteraard niets aan je kinderen, want je wil hun gezicht zien als je uit die pakken komt. Dat is waarom je het doet”, legt Dominique uit. Joris’ jongste zoon was al snel de grootste fan van Tik & Tok. “Hij zag vooral twee kippen die hij heel leuk vond omdat ze zijn lievelingsliedje zongen, maar legde totaal geen link met zijn vader die naast hem zat. Ik vond het fantastisch als onze naam gezegd werd door de speurders, om in zijn ogen te zien: ‘Ah ja, het kan dus ook zijn dat jij daarin zit, papa?!’.”

Ten huize Dompi was het geheim moeilijker te bewaren. Zijn kinderen – die al iets ouder zijn – waren hem al snel op het spoor. “Ik heb pokkenveel weddenschappen afgesloten die ik sowieso ga verliezen. Marshmellows, een poster van Kanye West, een etentje … Tok kost mij veel geld”, lacht Dompi.

Vriendschap

Joris en Dominique zijn al twintig jaar vrienden en waren blij dat ze het avontuur samen konden beleven. “Het is een cadeau om dit met je beste vriend te mogen doen. Dit is iets om af te vinken op ons vriendschapslijstje”, vertelt Dominique. “Dit zorgt ervoor dat je mekaar nog beter kent en er is altijd iemand die weet wat het is om hier nu in een kippenpak te staan”, vult Joris aan.

Wie Joris Hessels en Dominique Van Malder live aan het werk wil zien als Tik & Tok, kan op zaterdag 16 november naar het Sportpaleis in Antwerpen gaan, want zij zullen optreden tijdens The Masked Singer in Concert. Tickets zijn beschikbaar via vtm.be.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...