Vlaamse Netflix kijken vanaf je vakantieadres

Ga je er de komende zomermaanden even tussenuit naar het buitenland? Tijdens een welverdiende vakantie kom je heerlijk tot rust. De ene reiziger denkt bij ontspanning wellicht aan een ligbed bij het zwembad, terwijl een ander juist graag een wandeling maakt in de natuur. 

Na zo’n heerlijk vakantiedagje is het voor vrijwel iedereen fijn om in het hotel of appartement nog even een serie of film te kijken om de dag mee af te sluiten. Maar hoe krijg je het voor elkaar om de Vlaamse Netflix in het buitenland te kijken? 

Netflix kijken in het buitenland

Als je Netflix in het buitenland opstart op een apparaat, kun je ook gewoon series en films bekijken. Het lastige is echter, dat het aanbod zich aanpast aan je locatie. Ben je bijvoorbeeld op vakantie in Spanje, dan kun je extra veel Spaanse series en films kijken. Maar je favoriete Vlaamse serie of film staat er wellicht niet tussen.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Netflix betaalt namelijk aan filmmakers een bedrag voor het vertonen van een film voor een bepaald gebied. Daardoor is niet iedere film of serie 

wereldwijd te zien.

Toch Vlaamse films en series kijken

Om de Vlaamse variant van Netflix in te kunnen zien, is het zaak om je virtuele locatie aan te passen. Dat is de locatie die aan jouw wifi-netwerk gekoppeld is. Op basis van de kenmerken van jouw wifi-netwerk bepaalt een streamingdienst namelijk het aanbod dat je ziet. 

Voor het aanpassen van je virtuele locatie hoef je gelukkig geen technisch wonder te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een VPN. Een zogeheten Virtueel Privénetwerk zorgt ervoor dat al jouw internetverkeer via een extra server loopt. Wanneer je zo’n netwerk hebt ingeschakeld, wordt het Netflix-aanbod bepaald aan de hand van de kenmerken van de extra VPN-server. 

Wanneer je na een negatieve test op vakantie bent in het buitenland, kies je bij het inschakelen van je VPN voor een server in Vlaanderen. Je virtuele locatie wordt dan aangepast naar Vlaanderen, in plaats van jouw daadwerkelijke locatie in het buitenland. Op die manier zorg je ervoor dat je ook in het buitenland Netflix kunt zien zoals je dat thuis gewend bent.

VPN’s voor Netflix 

Als je een VPN wilt gebruiken om te Netflixen, kun je je het beste eerst verdiepen in de verschillende opties. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende VPN-aanbieders, die niet allemaal even geschikt zijn voor streamingdiensten. Om te helpen bij het maken van een keuze, maakte VPNGids.nl een selectie van VPN’s die werken met Netflix.

De vier VPN’s die aanbevolen worden om mee te Netflixen, zijn ook op andere gebieden sterk aan te bevelen. Zo hebben ze alle vier een snelle internetverbinding en bieden ze bovendien erg goede beveiliging.

Meer
Lees meer...