Left Right
scrollTop top

Voortaan kan je in de Antwerpse kathedraal uw giften doneren aan Maria … via bancontact!


Voortaan kan je in de Antwerpse kathedraal uw giften doneren aan Maria … via bancontact!

“Sorry, ik heb enkel mijn bankkaart mee!” Hoe vaak hebben we dat trucje al niet gebruikt bij de zoveelste passerende straatmuzikant op een terrasje? Vaak! En wellicht werd deze in de kerk ook iets te vaak gebruikt, want in de Antwerpse kathedraal kan je voortaan naast kleingeld ook jouw bankkaart in de gleuf van het offerblok steken.

Ja, dat lees je goed: ook de kerk stapt op de mobiele kar. Niet alleen zijn de (naar hun zeggen) Mariale activiteiten nu ook 24 op 24 te volgen via Facebook, Twitter en zelfs Instagram, voortaan kan je je gift aan Maria in kathedraal nu ook doneren via bancontact/mister cash of zelfs Payconiq. Sinds deze week staat er namelijk een offerblok 2.0, ofte een contactloos betaalpunt. De eerste in Vlaanderen trouwens. Iets waar ze binnen de Antwerpse kerk enorm trots op zijn.

En de wekelijkse kerkganger? Voor hen was het even wennen … aan het zicht én aan het idee. Al zien sommigen er wel het voordeel van in. “In de winkel betaal ik toch ook met mijn bankkaart, waarom zou ik dat dan hier niet doen”, klinkt het. Of je er een kassabonnetje bijkrijgt is voorlopig niet meegedeeld. Bye bye ‘Tot zeven maal zeventig maal’, hello ‘tot zeven maal zeventig cent!’

Bekijk de vernieuwde offerblok hier:

Voor de diehard Mariafan is er trouwens ook een webshop!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…