VS keurt experimentele behandeling (die Donald Trump kreeg) goed

In de Verenigde Staten is een experimenteel coronamedicijn goedgekeurd. Het gaat om de behandeling die president Donald Trump kreeg toen hij besmet was met het virus. Die goedkeuring komt geen moment te vroeg. De VS heeft namelijk de kaap van 12 miljoen coronabesmettingen overschreden.

De hele wereld weet ondertussen dat Amerikaans president Donald Trump eerder dit jaar besmet bleek met het coronavirus. Hij werd uit voorzorg opgenomen in een militair ziekenhuis, waar hij behandeld werd met een experimenteel medicijn.

Druk op ziekenhuizen verminderen

Trump kwam er al snel weer bovenop, en nu heeft het medicijn dat hij toegediend kreeg ook een noodtoelating gekregen. Dat wil zeggen dat het gebruikt mag worden bij Amerikanen die ouder zijn dan 12, en milde tot matige symptomen vertonen. Die mensen moeten een groot risico lopen om in het ziekenhuis opgenomen te worden.

Het medicijn is een antilichamenbehandeling van het Amerikaanse biotechbedrijf Regeneron. Het zorgt ervoor dat de symptomen niet verergeren, en dat er dus minder mensen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Wie al in het ziekenhuis ligt of extra zuurstof krijgt, kan de behandeling niet krijgen.

Meer dan 12 miljoen besmettingen

De goedkeuring komt geen dag te vroeg. De Verenigde Staten hebben namelijk de kaap van 12 miljoen coronabesmettingen overschreden. Volgens de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit zijn ondertussen 12.019.960 Amerikanen besmet geraakt met het virus. In een week tijd zijn er in de VS een miljoen besmettingen bijgekomen.

De cijfers stijgen er in sneltempo. Verschillende steden en staten hebben dan ook al strengere maatregelen opgelegd, die wel wat meehebben van een lockdown. In New York bijvoorbeeld zijn alle scholen gesloten. In Californië is een avondklok van kracht, van 22 tot 5 uur. En Chicago heeft ondertussen z’n inwoners gevraagd om vanaf maandag thuis te blijven.

Met meer dan 12 miljoen besmettingen en meer dan 255.000 doden, is de VS het zwaarst getroffen land ter wereld. Op plaats twee en drie in het trieste lijstje volgen India en Brazilië.

Meer
door Redactie
Lees meer...