Waar eet je het goedkoopst op restaurant in Europa?

Hoeveel je betaalt voor een restaurantbezoek hangt sterk af van het land waar je je bevindt. Uit een prijsonderzoek van FerryGoGo, een reisgids voor ferryreizigers, blijkt dat je in het goedkoopste Europese land gemiddeld minder dan 23 euro betaalt voor een maaltijd, terwijl dit bedrag in het duurste land kan oplopen tot meer dan 110 euro.

FerryGoGo onderzocht hoeveel een driegangendiner voor twee personen in een midrange restaurant gemiddeld kost in Europese landen. Uit hun berekeningen blijkt dat je in Europa gemiddeld 56 euro betaalt voor een maaltijd. In België ligt dit bedrag aanzienlijk hoger, namelijk rond de 80 euro, wat België tot een van de duurste landen maakt om uit eten te gaan.

De duurste landen

In slechts drie Europese landen betaal je meer voor een restaurantbezoek dan in België. Zwitserland voert de lijst aan met een gemiddelde prijs van 113,49 euro voor een maaltijd voor twee personen. Denemarken volgt met 100 euro en Noorwegen staat op de derde plaats met een gemiddelde van 87,49 euro.

FerryGoGo onderzocht ook in welke steden je het meeste betaalt voor een restaurantbezoek. Zurich en Genève blijken enkele van de duurste steden te zijn, met een gemiddelde prijs van 123,62 euro voor een maaltijd voor twee personen. Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, staat op de tweede plaats met een gemiddelde prijs van 114,02 euro.

De goedkoopste landen

Zoals verwacht, zijn de kosten voor een restaurantbezoek veel lager in Oost-Europa en de Balkan. Oekraïne is het goedkoopste land, met een gemiddelde prijs van 22,7 euro voor een maaltijd voor twee personen. Noord-Macedonië (24,33 euro) en Bosnië en Herzegovina (25,55 euro) volgen op de voet.

Als we kijken naar steden waar je aanzienlijk minder betaalt voor een restaurantbezoek komen we opnieuw grotendeels in dezelfde regio uit. Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië, is de goedkoopste stad, met een gemiddelde prijs van 26,01 euro voor een maaltijd voor twee personen. Sofia in Bulgarije (40,9 euro) en Porto in Portugal (44,5 euro) maken de top drie van goedkoopste steden compleet.

Meer
Lees meer...