WhatsApp stelt Communities voor die organisaties en verenigingen beter met elkaar in contact moeten brengen

WhatsApp krijgt binnenkort met Communities mogelijk een zeer grote nieuwigheid. Moederbedrijf Meta en topman Mark Zuckerberg hebben die nieuwe functie zojuist voorgesteld. De bedoeling ervan is om organisaties zoals scholen, lokale clubs, wijken en non-profitorganisaties makkelijker met elkaar in contact te brengen.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn diensten zoals WhatsApp alleen maar populairder geworden. Dat brengt soms de nodige kritiek met zich mee, maar zorgt er ook voor dat moederbedrijf Meta steeds werkt aan nieuwe functies voor de dienst.

WhatsApp Communities

Nu al gebruiken heel wat mensen WhatsApp om binnen community’s contact te houden door middel van groepsgesprekken. Meta wil dat echter professioneler maken door het invoeren van WhatsApp Communities. “Met Communities op WhatsApp kunnen mensen afzonderlijke groepen samenbrengen onder één overkoepelende structuur die bij hun behoeften aansluit. Op die manier kunnen mensen updates ontvangen die naar de hele Community worden verzonden en gemakkelijk kleinere discussiegroepen opzetten”, valt te lezen in het persbericht.

Communities kunnen dus vergeleken worden met Groepen op Facebook. Ook hier krijgen beheerders namelijk speciale tools om aankondigingen te doen of om te beslissen wie al dan niet toegelaten wordt. De functie kan onder andere gebruikt worden door scholen, vrijwilligersorganisaties, buurten en nog veel meer.

Mark Zuckerberg over WhatsApp Communities

Meer
Lees meer...