WK wielrennen in Zürich gaat door op vraag van familie overleden renster Muriel Furrer

Het wereldkampioenschap wielrennen in Zürich zal de komende dagen gewoon doorgaan zoals gepland, ondanks het overlijden van de 18-jarige Zwitserse Muriel Furrer. Dat heeft de UCI beslist na een gesprek van de familie van de jongste renster. Ondertussen rijzen er heel wat vragen over de omstandigheden van de tragische val.

In het Universitätsspital Zürich (USZ) in Zwitserland is deze middag de amper 18-jarige wielrenster Muriel Furrer overleden. Zij stierf aan de gevolgen van een zware val tijdens de wegrit de juniorenwedstrijd op de weg voor vrouwen op het WK een dag eerder. Bij die val liep ze een schedelfractuur op, waarbij haar toestand ook na een operatie kritiek bleef.

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft nu laten weten dat het WK in Zürich ook komend weekend gewoon doorgaat zoals gepland. Zaterdag staat de wegwedstrijd bij de vrouwen op de planning, zondag die bij de mannen. Net zoals vrijdag zal de podiumceremonie bij die wedstrijden wel aangepast worden. Zo hangen de vlaggen halfstok en is er een eerbetoon te zien voor Furrer.

Omstandigheden val

In diverse media duiken ondertussen allerhande berichten op over de omstandigheden van de val van de jonge renster. Zo zou ze pas een uur na de wedstrijd zijn gevonden door de hulpdiensten omdat ze aan de rand van een bos gevallen was en buiten het zicht las. De UCI zelf beklemtoont dat het onderzoek naar de noodlottige val nog loopt en vraagt om niet te speculeren. Wanneer er meer uitleg zal komen over de omstandigheden van het dodelijke ongeval is niet bekend.

Wel is ondertussen beslist om extra bescherming aan te brengen in de afdeling waar Muriel Furrer ten val is gekomen. Die extra maatregelen zullen ook voor de laatste twee wegwedstrijden van dit WK genomen worden.

Meer
Lees meer...