YouTuber Nikocado Avocado onthult gewichtsverlies van meer dan 100 kg: “Grootste sociale experiment uit mijn leven”

De Youtuber Nikocado Avocado, die vooral bekend is voor zijn mukbangs, heeft in een nieuwe video laten weten dat hij iedereen al enkele jaren voor de gek hield. De afgelopen jaren deelde hij nog steeds met enige regelmaat mukbangvideo’s waarin hij kilo’s eten achterover werkte. In de video’s was hij zwaarlijvig, maar in zijn nieuwste video weegt hij plots een stuk minder. Alle video’s van de afgelopen jaren waren dus vooraf opgenomen, terwijl Nikocado werkte aan zijn gewicht.

Nikocado Avocado deelde dit weekend een video die waarschijnlijk niemand had verwacht. In de video is hij te zien terwijl hij 100 kilogram minder weegt dan in zijn vorige video van zeven maanden geleden. Op TikTok deelde hij eind augustus nog een video waarin hij te zien was met zijn “oude gewicht” van meer dan 160 kilogram. In zijn nieuwe video legt hij uit dat het allemaal deel uitmaakte van een “sociaal experiment”.

Nikocado Avocado

Nikocado Avocado, die eigenlijk Nicholas Perry heet, is sinds 2014 actief op YouTube. Aanvankelijk maakte hij vooral vlogs over zijn vegan lifestyle. In 2016 deelde hij dan een video waarin hij uitlegde dat hij niet langer een vegan YouTuber wilde zijn. Hij nam die beslissing uit ongenoegen met de vegan community, die hij omschreef als “ongebalanceerd, vijandig en mentaal onstabiel”.

Sindsdien begon hij met het maken van mukbangs. Dit is een concept dat overgewaaid is uit Zuid-Korea, waarin mensen voor een camera eten. In het geval van Nikocado Avocado ging het om enorme porties die hij in z’n video’s naar binnen speelde. De video’s werden heel populair waardoor hij miljoenen volgers verzamelden. Maar heel wat mensen maakten zich ook zorgen over zijn gezondheid.

Door zijn extreme dieet kwam de YouTuber veel bij, waardoor hij zware obesitas kreeg en heel wat gezondheidskwaaltjes kreeg. Heel wat mensen uitten hun bezorgdheid en vreesden dat de YouTuber zich letterlijk “dood zou eten“. Maar de afgelopen jaren werkte Nikocado (achter de schermen) aan zijn gezondheid.

“Het grootste sociale experiment van mijn leven”

Dit weekend deelde Nikocado Avocado echter een verrassende video. In de video, die de naam Two Steps Ahead kreeg, toonde hij zijn “nieuwe” lichaam. De YouTuber vertelde dat hij 250 pond (114 kilogram) was afgevallen. Dit kwam als een verrassing want amper drie weken geleden deelde hij nog een video op TikTok waarin hij te zien was met zijn “oude” gewicht.

Nikocado Avocado heeft geen extreem crashdieet gevolgd, maar werkte stiekem al twee jaar aan zijn gewicht. Alle video’s die de afgelopen twee jaar verschenen, waren dus vooraf opgenomen waardoor hij het ziet als “het grootste sociale experiment uit zijn leven”. “Terwijl iedereen me uitlachte door mijn overconsumptie van eten, was ik volledig in controle over de situatie. Mensen zijn volledig geobsedeerd over internetpersoonlijkheden en bekijken hun content op een obsessieve manier. Dat is waar de échte overconsumptie ligt en dat is de parallel die ik wilde maken”.

De video werd in twee dagen tijd al meer dan 30 miljoen keer bekeken. Op het einde van de video eet de YouTuber opnieuw een grote portie noedels, waarmee hij lijkt te zeggen dat hij terug zal keren naar zijn oude content.

Bekijk hier de video:

Meer
Lees meer...