Zelf aan de slag? Zo pimp jij jouw slaapkamer zonder al te grote verbouwingen! 

Geschreven met branded content van Veneta.com.

Ben je jouw slaapkamer beu gezien en is het tijd voor iets nieuws? Met enkele kleine aanpassingen die niet om grote verbouwingen vragen, tover jij jouw slaapkamer al snel om tot een nieuw geheel! Je kan deze kleine details zelfs geregeld aanpassen om jouw slaapkamer naar jouw smaak en stijl te blijven inrichten. 

Geef je muren een likje verf

Start bij de make-over van je slaapkamer bij de muren. Een frisse lik verf doet al snel wonderen en kan een groot verschil maken in de uitstraling van je kamer. Kies voor een kleur die rust uitstraalt en die past bij de rest van je interieur. Het kan ook knap zijn om te kiezen voor één accentmuur in een originele kleur of met een leuk behangpapier.

Voeg nieuwe accessoires toe

Leuke accessoires maken je kamer echt gezellig en hoeven helemaal niet veel geld te kosten. Ga dus op pad en zoek originele accessoires uit voor je slaapkamer zoals fotokaders, een gezellige mat, een boekenrek,… Zorg ervoor dat de accessoires in je slaapkamer mooi bij elkaar passen en dat ze een geheel vormen. Kies bijvoorbeeld leuk beddengoed uit met een bijpassende plaid en kussens. 

Verander de verlichting

Verlichting kan een grote invloed hebben op de sfeer in jouw slaapkamer. Door simpelweg alle lampen in jouw slaapkamer te vervangen door warmere, gele lampen, zal jouw slaapkamer al veel gezelliger ogen. Een nieuwe lampenkap of een gezellig sfeerlichtje naast je bed zijn ook kleine details die een groot verschil kunnen maken. Om het licht van buiten wat te dimmen kan je kiezen voor vouwgordijnen. Deze zijn niet te aanwezig maar zorgen voor een zachter daglicht in jouw slaapkamer. 

Vervang je gordijnen

Afhankelijk van de grootte van je ramen nemen gordijnen best een groot deel van de muur in je slaapkamer in beslag. Zijn je gordijnen al wat verouderd of zijn ze niet meer helemaal jouw ding? Zoek dan naar een nieuwe kant-en-klaar vitrage die past bij de nieuwe stijl van je slaapkamer. Heb je rolgordijnen in plaats van vitrage gordijnen? Ook deze zijn niet moeilijk te vervangen en bestaan in heel wat leuke kleurtjes en motiefjes. 

Zet een paar leuke planten in je kamer 

Planten kunnen je slaapkamer een frisse, natuurlijke toets geven en zijn goed voor gezonde lucht in jouw slaapkamer. Kies voor planten die passen bij de lichtomstandigheden in de kamer en die niet al te veel onderhoud nodig hebben. Kies ook een paar originele bloempotten of manden uit om je planten in te zetten. Zo geef je jouw kamer nog een paar extra kleuraccenten.

Meer
Lees meer...