Zuid-Korea verhuurt appartementen voor 17 euro per maand aan pas getrouwde koppels om geboortecijfer te verhogen

Zuid-Korea heeft al enkele jaren een probleem met het geboortecijfer. Dat cijfer ligt volgens de meest recente cijfers op 0,72, wat dus betekent dat er per vrouw minder dan één kind geboren wordt. Om koppels te motiveren om te trouwen en kinderen te krijgen, biedt het land nu appartementen aan op het eiland Jeju voor de prijs van amper 25.000 won (16,87 euro) per maand.

Zuid-Korea blijft uitpakken met bijzondere initiatieven om het geboortecijfer op te krikken. Het geboortecijfer in het Aziatische land blijft al enkele jaren dalen, tot een dramatische 0,72.

Geboortecijfer Zuid-Korea

Zuid-Korea kampt al langer met een dramatisch laag geboortecijfer. Met gemiddeld 0,72 kinderen per vrouw heeft het land het laagste geboortecijfer ter wereld. Dat cijfer blijft bovendien jaar na jaar dalen. Om een bevolkingsaantal in stand te houden is een geboortecijfer van 2,1 kinderen per vrouw nodig. Daar zit Zuid-Korea dus flink onder.

Zuid-Korea beseft dat het op een demografische ramp afstevent en wil dit probleem dan ook aanpakken. Daardoor lanceerde de Zuid-Koreaanse overheid al verschillende initiatieven. Zo kunnen vrouwen in Seoul hun vasectomie gratis ongedaan laten maken. En nu heeft de overheid nog een nieuw initiatief aangekondigd.

Appartement voor 17 euro per maand

Een van de redenen voor het dalende geboortecijfer in Zuid-Korea is de huizenprijs. Daardoor is het moeilijk voor koppels om een woning te kopen waar ze een gezin kunnen stichten. Om daar iets aan te doen biedt het eiland Jeju nu 600 appartementen aan voor amper 25.000 won (16,87 euro) per maand. Deze appartementen zijn specifiek bedoeld voor net getrouwde koppels. Het eiland voorziet een budget van 1,215 miljard won (zo’n 820.000 euro) om dit project te financieren.

Daarnaast zal Jeju ook koppels met baby’s die meer dan zes maanden op Jeju wonen belonen met 5 miljoen won (3.373 euro), betaald over twee jaar tijd. Vorig jaar woonden er meer dan 700.000 mensen op Jeju, maar dat aantal is ondertussen gedaald naar 674.000.

Meer
Lees meer...