10 dingen die je niet wist over The Walking Dead

Ben jij even hard fan van The Walking Dead (TWD voor de fans) als wij? Dan zal je deze 10 weetjes ongetwijfeld heel interessant vinden:

1. Dr. Edwin Jenner

“It’s in our blood, we’re all carriers.” – dr. Jenner

Herinner je je dokter Jenner nog? Hij werkte in het eerst seizoen samen met zijn vrouw (of beter: op zijn vrouw) aan een vaccin in het Center for Disease Control (CDC). Datzelfde CDC blies hij daarna ook vakkundig de lucht in.

De naam van het personage is niet toevallig gekozen! Edward Jenner was een Engelse arts, die het allereerste pokkenvaccin ontwikkelde op basis van koepokken.

2. Stephen King

En het gebeurt wel vaker dat The Walking Dead zijn grote voorbeelden eert. Rick Grimes is namelijk de sheriff van King County, vernoemd naar de meester van het genre: Stephen King. King nam de fans van TWD dan weer beet toen hij op 1 april 2015 aankondigde dat hij een aflevering van de serie zou schrijven. Tot bleek dat het om een aprilgrap ging …

3. Zombie shuffle

“Ahhrrraarrhaarrharrhhaa” – zombie #4

Vraag je je soms af of de zombies van TWD een pintje te veel op hebben? Dat kan kloppen. Om een zombie te vertolken moeten de acteurs wandelen alsof ze ’s ochtends vroeg het café uitkomen, maar dan wel muisstil. De acteurs die zombies spelen mogelijk namelijk geen enkel geluid maken of zelfs knipperen met hun ogen. De typische zombie-shuffle-geluiden die je hoort, werden dus allemaal achteraf gemonteerd.

4. Kopje thee?

Kennen jullie de ‘governor’ nog? Zonneschijntje? Met het ooglapje? Die had een wel heel bijzondere verzameling in zijn kelder. In zijn mancave hield dit heerschap een hele collectie menselijke hoofden op sterk water.

Alsof de hoofden nog niet moeilijk genoeg waren om na te bootsen, vond de regisseur dat ze er nog niet degoutant genoeg uitzagen. Om het gewenste effect te verkrijgen, werd er dan maar koffie en thee aan het water toegevoegd. Missie geslaagd!

(Toegegeven dit weetje is niet zo schokkend, maar we vonden vooral de titel te mooi om te laten liggen, heb je hem?)

5. What’s in a name?

Walkers, biters, geeks, rotters, roamers, lurkers, lamebrains, … aan koosnaampjes voor de zombies geen gebrek in TWD. Maar is het je ook al opgevallen dat ze niet één keer zombies worden genoemd?

Daar is een simpele reden voor: in het universum van The Walking Dead bestaat het woord ‘zombies’ niet. Geen zombiefilms, geen zombies, niks. Zo wil de serie nog maar eens benadrukken dat de hoofdpersonages echt niet weten wat hen overkomt.

6. Waardig ouder worden

Een verhaal creëren, daar draait het om in The Walking Dead. En dan worden ook details plots superbelangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat de zombies ook echt ouder worden? Sinds het einde van seizoen 3 zijn de makers altijd maar donkerdere make-up gaan gebruiken. Want dood of niet, onze ondode vrienden rotten natuurlijk gewoon verder.

7. The Breaking Dead

Er wordt gefluisterd dat die andere topserie ‘Breaking Bad’ zowaar een prequel zou zijn van The Walking Dead. En dat lijkt ons niet helemaal uit de lucht gegrepen. Want had Darryl het niet over een drugsdealer van zijn broer Merle, die klein en mager was? En die zich nogal vlot bediende van het woord ‘bitch’? Klinkt bekend in de oren, niet?

En de rode auto waar Glenn mee wegrijdt in het eerst seizoen, lijkt toch verdacht veel op de auto die Walt Jr. van zijn vader terug naar de verkoper moest brengen.

8. Zombieschool

Zombie word je natuurlijk niet zomaar. En ook wie een zombie wil vertolken, moet zich eerst bewijzen. Daarvoor heeft TWD een echte zombieschool opgericht. Elk seizoen bieden zich zo’n 200 acteurs aan voor een rol als zombie. Daarvan mogen er maar enkelen naar de zombieschool, waar ze alle kneepjes van het vak leren.

9. Twee druppels water

Acteurs doen voortdurend beroep op een stuntman of stuntvrouw. Dat is niet alleen veiliger, maar vooral een stuk goedkoper. Zo kunnen hele scènes worden opgenomen zonder dat de ‘echte’ acteurs op de set zijn.

Wat wel opvallend is, is de stunt’man’ voor Carl, de zoon van Rick Grimes. Dat is namelijk Emily Brobst, een 33-jarige vrouw. Ook haar voorgangster was trouwens een vrouw. Voor haar was Savana Jade Wehunt de stuntvrouw voor Carl. Zij vertolkte later dan weer de rol van de zombie-dochter van de Governor. Maar dat Carl nogal vrouwelijk trekken heeft, willen we natuurlijk niet gezegd hebben!

10. Feit en fictie

In één van de eerste afleveringen van The Walking Dead ontmoeten we Merle, de broer van Darryl. In die scène neemt Darryl een groep zombies onder vuur vanop het dak van een gebouw. Alleen … wisten de omstaanders niet dat het om de opnames van een serie ging. Verschillende voorbijgangers belden naar de politie omdat er een gek met een geweer rondliep op het dak van een gebouw. De politie stuurde meteen een SWAT-team ter plaatse. Gelukkig konden de makers nog net op tijd uitleggen wat er aan de hand was.

Dit artikel werd niet door onze eigen redactie geschreven, maar is een bijdrage uit onze zoo van www.vanmorgen.be.

Meer
Lees meer...