11 iconische koppels die je nooit zal vergeten

Zie je de ene, dan denk je meteen aan de andere. Net zoals de tablet en het toetsenbord van de nieuwe HP Pavilion x2 bewijzen de onderstaande duo’s dat je soms veel meer bereikt .

1. Sherlock Holmes en John Watson

Giphy
Van de gelijknamige boekenreeks van Arthur Conan Doyle tot de razend populaire BBC-serie, Sherlock Holmes is al meer dan eeuw een literair icoon. Maar we twijfelen er sterk aan of dat ook het geval zou zijn zonder de onvoorwaardelijke hulp van zijn partner John Watson. De schrijvers van de BBC-serie gaven Watson een nog prominentere rol dan in de boeken, maar ook in de boeken kun je de dokter niet wegdenken. Hoewel ‘elementary, my dear Watson’ nergens letterlijk terug te vinden is in Doyles boeken, is het desalniettemin één van de eerste dingen waar je aan denkt wanneer iemand Sherlock vermeldt.

2. Matt Damon en Ben Affleck

Giphy
Wie geregeld awardshows als de Oscars bekijkt, spoelt ongetwijfeld graag door als er de award voor Beste Origineel Script of Beste Kostuumontwerp uitgereikt wordt. Eind de jaren 90 veranderen twee jonge acteurs uit Boston echter het volledige script en nestelden ze zich in het hart van iedere filmliebber. Jeugdvrienden Ben Affleck en Matt Damon schreven het script voor Good Will Hunting en wonnen er onder andere een Oscar voor, waarvoor ze de filmindustrie bedankten met een emotionele speech en een oprechtheid die vaak lijkt te ontbreken in het moderne Hollywood. Sindsdien worden de acteurs nog vaak in één adem genoemd en spelen collega-acteurs graag in op hun vriendschap, of zeg maar bromance.

3. Chandler en Joey

Giphy

Voeg een verlegen, sarcastische boekhouder bij een flirterige, niet bijster slimme acteur en je krijgt de ideale combinatie voor een iconische vriendschap. Tien jaar lang kwamen ’s werelds beste vrienden iedere avond langs in je woonkamer om te laten zien dat vrienden even belangrijk als familie kunnen zijn. Chandler en Joey hadden dan wel nog vier andere beste vrienden, maar het waren voor zij zelf die in Friends je deden beseffen dat vriendschap in alle maten en vormen komt. En zelfs met een eend en kip erbij!

4. Mary-Kate en Ashley Olsen

Giphy

’s Werelds bekendste tweeling veroverde begin de jaren 90 al om beurt de Vlaamse beeldbuizen als de schattige Michelle Tanner in Full House. Wanneer de serie ten einde kwam, slaagden de tweelingzusjes erin om carrière uit te bouwen naar het witte doek. Met een resem aan films waarin ze samen de wereld ontdekten, mochten ze zich jarenlang tot de rijkste tieners ter wereld rekenen. Nu ze bijna de dertig naderen, concentreren ze zich vooral op hun eigen modehuis. Je kunt nu eenmaal niet voor eeuwig schattig in de camera kijken.

5. Serge Gainsbourg en Jane Birkin

Tumblr
De jaren 60 zouden er volledig anders uitgezien hebben zonder dit enigmatisch duo. Althans, de soundtrack van het decennium zou allesbehalve even zwoel geworden. Met Je ’t aime… moi non plus leverden Serge Gainsbourg en Jane Birkin een masterclass af in hoe de luisteraar te verleiden. En hoewel hun eigen relatie op de klippen liep begin de jaren 80, zorgen ze nog steeds voor inspiratie bij koppels overal ter wereld.

6. Will en Carlton

Giphy
It’s not unusual… om af en toe nog eens je televisie op te zetten voor een aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air. Of je nu stiekem hoopt om nog eens Carlton te zien dansen op Tom Jones of Will onder zijn voeten te zien krijgen van Uncle Phil, de twee neven zorgden altijd voor de meeste lachsalvo’s in in deze alomgekende tv-show. Voor zo’n familie zou je net als Will ook naar de andere kant van het land willen verhuizen.

7. Kurt Cobain en Courtney Love

Tumblr
20 jaar na de dood van Kurt Cobain is de man een mythe geworden en maakt zijn allesverschroeiende relatie met Courtney Love deel uit van de duizenden boeken en artikels die ondertussen al geschreven zijn. Heeft zij hem vermoord? Was zijn zelfmoord een gevolg van hun stormachtig huwelijk? Naarmate de verhalen meer en meer een eigen leven beginnen leiden, dwalen we steeds verder af van de essentie. De Nirvana-zanger en de Hole-frontvrouw waren het it-koppel van de vroege jaren 90 en worden nog vaak gerefereerd in de hedendaagse mode- en muziekscènes.

8. Amy Poehler en Tina Fey

Tumblr
Ongetwijfeld de twee machtigste én grappigste vrouwen in de Amerikaanse tv-wereld momenteel. Tina en Amy vergaarden hun roem in de langlopende sketchshow Saturday Night Live en bouwden bij hun vertrek een eigen imperium op door elk een eigen serie op te starten (30 Rock en Parks and Recreation) en mee te spelen in een resem hitfilms. De actrices slaan ook nog regelmatig de handen in elkaar om bijvoorbeeld de Golden Globes te presenteren en samen filmscripts te schrijven. Dit duo bewijst zo al jaren dat er wel degelijk plaats is voor grappige en slimme vrouwen in showbusiness!

9. Spongebob en Patrick

Giphy
Het ideale voorbeeld dat tekenfilm zoveel meer kan zijn dan een dunne verhaallijn en een moraalles op het einde. In Spongebob Squarepants wordt geregeld een loopje genomen met de realiteit – wat logisch is voor een tekenfilm over een spons die in een ananas woont – maar wanneer het over vriendschap gaat, moeten Spongebob en Patrick niemand laten voorgaan. Dit getekende duo bewijst dat je soms niet meer nodig hebt dan een doos om de dolste avonturen mee te beleven. En elkaar natuurlijk.

10. Sonny en Cher

Giphy
Sonny en Cher voerden de hitlijsten aan in hetzelfde decennium als Serge Gainsbourg en Jane Birkin, maar dan in de Verenigde Staten. Met I Got You Babe wisten ze zich een plaats te veroveren in alle belangrijke shows van die tijd. 50 jaar later is Cher nog steeds een icoon, en hoewel Sonny in 1998 overleed tijdens een skiongeluk, wordt het voormalige koppel nog steeds aan elkaar gelinkt.

11. Samson en Gert

Probeer in het buitenland aan iemand uit te leggen dat de populairste kinderserie van de afgelopen 20 jaar over een werkloze man gaat die iedere dag tegen zijn hond babbelt en een vriendin heeft die duidelijk samen is met een Fransman, en zullen ze er zich op z’n minst vragen bij stellen. Toch is er voor de Vlaamse twintigers geen iconischer duo dan Samson en Gert. Of deze pluchen hond nu voor de 800ste keer iets verkeerd uitspreekt of Gert nogmaals een misverstand moet oplossen, je kon er als kind geen genoeg van krijgen. Zelfs nu durf je nog eens blijven hangen als er een herhaling wordt uitgezonden. Geen probreem, toch?

En op de HP Pavilion x2 kun je alles over je favoriete duo’s opzoeken en bekijken!

Meer
Lees meer...