11 make-uphacks die je leven een pak makkelijker zullen maken

11 make-uphacks die je leven een pak makkelijker zullen maken

Laten we eerlijk zijn: flawless make-up aanbrengen is niet iedereen gegeven. Velen onder ons volgen alle beautytutorials maar kunnen nog altijd niet zelf contouren, en we hear you ;-). Hieronder vind je 11 make-uphacks die je er doen uitzien alsof je urenlang voor de spiegel hebt gestaan, maar die je onmogelijk kan verpesten. Jep, zelfs met twee linkerhanden.

1. Eerst en vooral: als je last hebt van een vette huid, kan je dat makkelijk oplossen met koffiefilters

Heb je een vette huid die erg glimt en koop je weleens blotting paper om de overtollige talg van je gezicht te deppen? Da’s nergens voor nodig: een verknipte koffiefilter werkt net zo goed.

2. En als je het vervelend vindt dat je wimpers niet heel de dag gekruld blijven, probeer dan eens om je wimperkruller te verwarmen

Blaas voor urenlang gekrulde wimpers even met de haardroger op je wimperkruller. Zorg er natuurlijk wel voor dat het ijzer niet té warm wordt ;-).

3. Ook fancy ogen hoeven echt niet moeilijk te zijn, kijk maar

Om je blik een oppeppertje te geven als je snel de deur uit moet, is het genoeg om in de plooi van je oog wat bronzer aan te brengen met een oogschaduwborsteltje. Daarna kan je wat er nog overblijft op je borstel zachtjes over je bewegend ooglid deppen.

4. En zelfs als je oogschaduw verbrokkeld is, hoef je niet te panikeren

Is je oogschaduw gevallen en verbrokkeld? Probeer zoveel mogelijk poeder terug in het potje te krijgen, voeg enkele druppels (goedkope!) wodka toe, druk aan en laat de alcohol volledig verdampen. Je oogschaduw zou opnieuw bruikbaar moeten zijn. Dit trucje werkt ook voor andere gezichtspoeders.

5. Waarom zou je trouwens betalen voor een gelliner als je er zelf een kan maken?

Zin in een dramatische cat eye maar enkel een kohlpotlood op zak? Geen zorgen: houd de punt van het potlood even in een vlam en voilà: je hebt je eigen gelliner gemaakt.

6. En je hoeft ook geen stukken van mensen te betalen voor een gepigmenteerde oogschaduw

Als die nieuwe oogschaduw die je gekocht hebt een pak fletser uitvalt dan je had gehoopt, kan je de tint gemakkelijker wat meer leven geven door je ooglid eerst in te kleuren met een wit oogpotlood.

7. De perfecte cat-eye maken lijkt soms onmogelijk, maar geloof ons: je hebt enkel een bankkaart nodig

Maar voor een keer niet om een fancy hulpmiddeltje te kopen. ‘Verbind’ met de langste zijde van de kaart je ooghoek en het uiteinde van je wenkbrauw en trek met je eyeliner een lijn langs die zijde. Voilà: elke keer de perfecte hoek!

8. Als je het beu bent om je lippenstift honderd keer opnieuw aan te brengen, probeer dit trucje dan eens …

Je lipstick zal een pak langer blijven zitten als je ‘m zachtjes afpoedert met doorzichtig poeder en daarna nog een laagje toevoegt. Bonus: als je van een gewone, glanzende kleur een matte tint wil maken, sla je de laatste stap gewoon over.

9. … en als ze bijna opgebruikt is, gooi ze dan nog niet weg …

Heb je nog een lippenstift die bijna opgebruikt is, of een restje gênante rood- of rozegetinte oogschaduw? Schraap de restjes in een potje, meng met wat vaseline en smelt indien nodig in de microgolfoven. Tip: bewaar je mengsel in een oud (schoongemaakt) lenzenpotje.

10. … want je kan er nog vanalles mee doen

Beautygoeroes wisten het al: als je een natuurlijke look wilt, zorg je er best voor dat de tint van je lippen en je wangen overeenkomen. Waarom zou je dan niet gewoon je lipstick als blush gebruiken? Meng met wat vaseline om gemakkelijker te kunnen opensmeren.

11. En last but not least: zelfs contouren kan gemakkelijk zijn!

We weten het: contouren kan soms uitdraaien op drift- en huilbuien. Geen paniek: haal diep adem en breng je bronzer gewoon in de vorm van een ‘3’ aan. Instant contouring met de minste moeite. Dat is nog eens een hack!

Voilà, dames, zo weinig is er nodig om er fabulous uit te zien!

Gesponsorde artikelen