Left Right
scrollTop top

11 plekjes in Europa die je zeker moet bezoeken in 2018 


11 plekjes in Europa die je zeker moet bezoeken in 2018 

Als je op reis gaat, zoek je al snel de toeristische trekpleisters op. Maar elke stad heeft wel haar verborgen parels. Business Insider heeft enkele reisexperts gevraagd welke wijken zich onderscheiden van andere. Volgens de site zijn dit de leukste plaatsen van Europa die jij zeker moet bezoeken.

1. De neolithische ruïnes van Orkney – Schotland

“Eén van de coolste buurten van Europa”, klinkt het in Business Insider. Heel indrukwekkend hoe de prehistorische bevolking van de Orkney Islands zoiets konden realiseren. De gigantische stenen staan daar zo’n 5.000 jaar, dus het is hoogtijd om ze eens te bezoeken.

2. Nafplion – Griekenland

Als je weg wil van de drukke markten, volle bars en bezette stranden is dit de place to be. Volgens kenners behoort Nafplion tot één van de allermooiste steden van het Griekse vasteland. Wij willen de mooiste stad van Griekenland wel bezoeken!

3. Uzupis in Vilnius – Litouwen

Als je in de hoofdstad van Litouwen bent, moet je zeker naar Uzupis. Het is daar niet toeristisch, maar je vindt daar zeker veel dingen om te doen. Van leuke winkels tot toffe bars, sfeer ontbreekt er in deze wijk nooit. Daarnaast krijg je ook de kans om de toerist in je gelukkig te maken. In Uzupis vind je heel wat klassieke architectuur om te fotograferen.

4. Salesas in Madrid – Spanje

Als we de experten moeten geloven, zou deze plek zo goed als toeristenvrij zijn. In Salesas zouden er heel wat leuke en unieke winkeltjes zijn om toffe kleren te kopen. Je vindt daar ook leuke kraampjes met typische hebbedingetjes en kettingen. We houden er nu al van!

5. Campania – Italië

Zoals je al wel weet, lopen er heel veel toeristen rond in Napels. Daarom raden experten aan om eens te trekken naar de nabijgelegen regio Campania. Je kan daar het platteland ontdekken en overweldigd worden door de mooie natuur. Heerlijk om te verdwalen in de straten van deze regio.

6. Kotor – Montenegro

De reisexperten spreken van een rustige stad waar gastvrijheid heerst. Het zou blijkbaar geen verrassing zijn, als iemand je zomaar uitnodigt voor een kopje thee en een stukje taart. Daarnaast is Kotor ook heel mooi en kan je goed genieten van de rust. We houden nu al van de stad.

7. Grünerløkka in Oslo – Noorwegen

Het kleurrijke Grünerløkka is een typische wijk waar je verliefd op wordt en jaren later nog over napraat. De stad is vrij van toeristen, maar kent wel leuke winkels, kleurrijke straten en een gezellige sfeer. Als je fan bent van unieke drankjes, is het zeker geen slecht idee om een reisje te boeken naar Oslo. In Grünerløkka doen ze Scandinavische ingrediënten in cocktails waardoor ze meteen die lokale toets krijgen. Iets nieuw uitproberen in 2018 kan je dan ook al afvinken.

8. Saint-Paul-de-Vence – Frankrijk

Of je nu houdt van kunst of van eenvoud, in Saint-Paul-de-Vence aan de kust van Frankrijk ga je het zeker naar je zin hebben. De gemeente is niet zo gekend bij toeristen. Hierdoor kan je ongestoord genieten van de eenvoud en de prachtige kenmerken die de regio te bieden heeft.

9. Miera Iela in Riga – Letland

‘Miera Iela’ oftewel de ‘Vredesstraat’ staat bekend om creativiteit. Als je je Instagram wil opfleuren en kunstzinnige foto’s wil trekken, is dit de place to be. Deze regio richt zich totaal niet op toeristen, maar eerder op de lokale bevolking waardoor iets gaan eten of drinken meteen wat goedkoper wordt. Een reisje naar de Vredestraat is dus goed voor je portemonnee!

10. Met de pont naar Amsterdam-Noord – Nederland

Bijna iedereen heeft al een tripje gemaakt naar Amsterdam, maar de meeste mensen zijn nog nooit in Amsterdam-Noord geweest. Dat komt omdat je daar enkel met de pont geraakt, en dat is toch wat veel moeite. Maar Amsterdam-Noord zou je eigenlijk toch eens moeten bezoeken. Het is daar veel rustiger dan het centrum, maar er valt ook heel wat te beleven. Denk maar aan kunst, feestjes, bars en pop-up winkels.

11. Monti in Rome – Italië

Als je in Rome bent, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de wijk Monti. Ook al is het maar 10 minuten wandelen van het Colosseum, toch kennen toeristen deze wijk niet. In de straten van Monti ontdek je cultuur, de lokale bewoners en zelfs de Romeinse sfeer.

Tijd om een reisje vast te leggen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308