11 receptjes voor lekkere mocktails als je meedoet met Tournée Minérale

11 receptjes voor lekkere mocktails als je meedoet met Tournée Minérale

Ben jij ook zo verslaafd aan cocktails, maar heeft die gekke vriend(in) of collega je toch overtuigd om mee te doen aan Tournée Minérale? Dan hebben wij goed nieuws en lekkere receptjes voor jou. Heerlijke mocktails die makkelijk te bereiden zijn en een leuke afwisseling geven van dat plat watertje. 

1. We beginnen met de Tournée Minérale mocktail van 2018

Tournée Minérale

Themocktailclub.com heeft deze mocktail speciaal gemaakt voor Tournée Minérale. Het is fris, fruitig, licht kruidig en bevat uiteraard geen alcohol.

Voor één mocktail heb je 5 frambozen, 30 milliliter water, 75 milliliter vers pompelmoessap en 3 rode basilicumblaadjes nodig. Hierbij voeg je nog een snuifje zout en vanillesuiker, wat crushed ice en roze peperbessen toe en je hebt een lekker drankje!

2. Of wat dacht je van een mojito met granaatappel?

iStock

Het enige dat je nodig hebt voor dit drankje is een takje munt, een theelepel siroop, een schijfje limoen en 60 milliliter granaatappelsap. Dit voeg je toe aan 200 milliliter (bruis)water en voila, je hebt een verfrissende mocktail!

3. Al eens gehoord van Agua de Valencia?

iStock

Hiervoor moet je 1 sinaasappel uitpersen en het mengen 125 ml water. Nadien voeg je een schijfje citroen toe met een takje munt en crushed ice. Zo makkelijk is het!

4. Je kan ook voor Instagramwaardige roze limonade gaan

iStock

Om Instagramwaardig roze limonade te maken, moet je 3 kopjes fijne suiker bij water en 300 ml citroensap toevoegen. Om het af te werken voeg je nog 2 kopjes veenbessensap en wat rozemarijn toe. Njumm!

5. Voor de theeliefhebbers: een mocktail met thee, rode vruchten en sinaasappelsap

Een frisse mocktail met rodevruchtenthee, sinaasappelsap, crushed ice en hibiscus. Je kan het ook nog afwerken met aardbeien, rode bessen en wat honing.

6. Heerlijk! Een mocktail met gember en pompelmoes

iStock
Nog zo’n eenvoudig drankje met 1 eetlepel gembersiroop, 2 ijsblokjes, een derde pompelmoessap en twee derde spuitwater. Om af te werken kan je wat verse rozemarijn toevoegen met wat rode bessen.

7. Of liever met mango en aardbeien?

iStock

Een heerlijke mocktail met een half glas sinaasappelsap, 5 aardbeien en een kwart mango. Afwerken doe je met wat honing en 2 theelepels citroensap. Nadien mix je alles door elkaar en giet je het in een glas. Enjoy!

8. Mmm, Passion Sunrise! Love it!

iStock
Heel eenvoudig maar superlekker! Een mocktail met een halve passievrucht, 2 eetlepels grenadine en 20 centiliter sinaasappellimonade. Dat is het! Geniet ervan!

9. Als je echt verslaafd bent aan bubbels: Pink Bubbles

iStock

Als je wil genieten van een fancy maar non-alcoholisch drankje, moet je dit eens proberen. Het enige dat je nodig hebt is een aardbei, 1 deciliter veenbessensap, 1 deciliter citroensap en wat ijsblokjes. Als je wat frambozen wil toevoegen, kan dat zeker geen kwaad.

10. Ananas is echt niet alleen voor in de zomer hoor! Een ananasmocktail kan altijd!

iStock

Als je gek bent van ananas, dan moet je deze mocktail zeker maken. Doe wat alcoholvrije funny bitter bij ananassap. En dat is het! Meer is er niet aan!

Als je echt iets extra wil toevoegen, kan je een kers in je glas doen. Niets mis mee …

11. Of iets straffer: een alcoholvrije cocktail met kruidnagel en kaneel.

iStock

Voor dit drankje moet je 4 ijsblokjes in een glas doen en 125 milliliter ginger ale toevoegen. Nadien duw je 5 kruidnagels in een schijfje sinaasappel en doe je er een steranijs bij. Roeren met een kaneelstokje en je hebt alweer een heerlijk drankje.

Laat het smaken!

Gesponsorde artikelen