11 redenen waarom een ijsje nóg beter smaakt in de herfst

11 redenen waarom een ijsje nóg beter smaakt in de herfst

Het seizoen van de ijsjes is voorbij, maar waarom eigenlijk? ’t Is niet omdat het kouder wordt dat een ijsje niet meer smaakt. Integendeel zelfs, want in de herfst en de winter nóg meer deugd doen. En wel om deze 11 redenen:

1. Je moet helemaal niet lang aanschuiven bij de ijsjesverkoper

Giphy
Win!

2. Plus: je ijsje smelt véél minder snel

Double win!

3. Je raakt ijsjes ook nooit beu, want er zijn zovéél verschillende smaken

Chocolade! Framboos! Pistache!

4. En er zijn vaak ook ‘wintersmaken’ te krijgen

Pompoenijs, bijvoorbeeld.

5. Maar je kan het koude ijs in de herfst ook combineren met iets warms

Brownies! Of pannenkoeken, of warme appeltaart. Mmmm!

6. Of met alcohol…

Giphy
In het ijs of in de koffie… Warmte gegarandeerd :-).

7. Nog een voordeel: je haalt een flinke dosis vitamine D uit ijsjes

Dat kan je wel gebruiken in de winter!

8. En zuivelrijk ijs houdt ook je hormonen in balans

Met dank aan de omega 3 en 6 die erin zitten.

9. IJs biedt ook troost als je het eventjes moeilijk hebt…

Giphy
Winterblues, weet je wel.

10. Maar ’t is ook een ideaal dessertje bij een herfstige date

Omdat jullie elkaar daarna moeten verwarmen!

11. En last but not least: je hebt toch een beetje vet nodig om warm te blijven in de wintermaanden 😉

Giphy
Dank u, ijsjes!

Waar wacht je nog op? Laat het smaken!

Gesponsorde artikelen