12-jarige schutter opent vuur in school in Finland

Finland is vandaag opgeschrikt door een schietpartij op een school in Vantaa in de buurt van de hoofdstad Helsinki. Het ging om een kind van amper 12 jaar oud die het vuur opende op zijn klasgenootjes. Eén leerling van 12 jaar kwam om het leven, twee andere leerlingen van dezelfde leeftijd raakten zwaargewond.

In Finland heeft er vanmorgen een schietpartij plaatsgevonden in een school. Een 12-jarige leerling opende daarbij het vuur op zijn klasgenootjes. Eén leerling van 12 jaar oud kwam om het leven, twee andere leeftijdsgenoten raakten zwaargewond.

12-jarige schutter

Het incident vond rond 9 uur ’s morgens plaats in de school Viertola in Vantaa. Nadat de 12-jarige verdachte de drie klasgenootjes neerschoot, vluchtte hij te voet weg. Maar hij werd al snel gevat door de politie. De verdachte zou het wapen van een “naaste verwante” gebruikt hebben. Die verwante zou daar een vergunning voor hebben. Over het motief van de jonge dader is voorlopig nog niets geweten. Daarbij is het ook niet duidelijk of de schutter het bewust op de drie klasgenoten gemunt had.

Het is niet de eerste keer dat Finland te maken krijgt met een schietpartij op een school. Zo gebeurde dit ook nog in 2007 en 2008. Maar toen ging het om oudere daders, van respectievelijk 18 en 22 jaar oud.

De Finse eerste minister Petteri Orpo reageerde al op X: “De schietpartij in Vantaa schokt diep. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers, hun geliefden en de andere leerlingen en medewerkers van de Viertola-school. Wij volgen de situatie op de voet en wachten op bijgewerkte informatie van de autoriteiten.”

Meer
Lees meer...