13 clichés over millennials die volgens ons totaal niet kloppen

13 clichés over millennials die volgens ons totaal niet kloppen

“Die jeugd van tegenwoordig toch” en “In onze tijd was alles beter!”. Over elke generatie bestaan er wel vooroordelen. Maar over de generatie van de millennials bestaan er toch een aantal heel hardnekkige clichés die volgens ons compleet uit de lucht zijn gegrepen. En dus vinden wij het hoog tijd om die clichés voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen. Deze 13 clichés kloppen bijvoorbeeld langs geen kanten:

1. We zijn totaal niet bezig met ons pensioen

Giphy
We zullen minstens 40 jaar moeten werken, de meesten van ons doen aan pensioensparen, … Meer dan dat kunnen we toch niet doen? Of wordt er van ons verwacht dat we ook al een gedetailleerde planning opstellen van hoe we ons pensioen gaan invullen misschien?

2. We willen ook niet werken of onze handen vuilmaken

Giphy
Natuurlijk niet, want wij zijn liever lui dan moe. Serieus, het is niet bepaald alsof we massaal beroepsdoppers zijn toch? Het economische klimaat maakt het niet evident voor elke jongere om snel een job te vinden, maar om dan meteen te spreken van een generatie die niet wil werken …

3. En we zijn echte jobhoppers

Giphy
Natuurlijk veranderen we in het begin van onze carrière al eens van job. Logisch ook, we willen ervaring opdoen en ondervinden wat ons het best ligt. Want we weten dat onze loopbaan lang zal duren, dus willen we een job vinden die we met hart en ziel doen. Kwestie van het vol te houden tot ons 67ste ;-).

4. Want we kunnen helemaal niet doorzetten

Giphy
Dit cliché slaat toch helemaal nergens op? Er zijn genoeg millennials die keihard hebben gewerkt om hun diploma te behalen of om een eigen zaak uit de grond te stampen. Hoeveel millennials lopen er vandaag geen marathons of verbouwen zelf hun huis, steen voor steen? Zonder doorzettingsvermogen zou dat allemaal niet lukken …

5. En we hebben onrealistische verwachtingen over onze carrière

Giphy
Yep, natuurlijk denken we allemaal meteen 5.000 euro netto te verdienen en 10 mensen onder ons te hebben. NOT! Al beseffen we wel dat het leven duur is tegenwoordig, en dus proberen we een job te vinden waarbij we genoeg verdienen om onze rekeningen te kunnen betalen op het einde van de maand. Niets mis mee toch?

6. We hebben ook een grote nood aan flexibiliteit

Giphy
De maatschappij verwacht inderdaad meer flexibiliteit van ons dan pakweg 50 jaar geleden. Wij zullen onze carrière waarschijnlijk niet beëindigen in dezelfde job als waarin we die begonnen zijn. Maar toch kiest het merendeel van onze generatie nog voor stabiliteit, met een vaste job, een gezin, …

7. Want we zijn alles meteen beu

Giphy
Het klopt dat wij gewoon zijn aan een voortdurende stroom van informatie die op ons afkomt. Maar dat betekent heus niet dat we alles en iedereen meteen beu zijn. Vriendschap vinden wij bijvoorbeeld heel belangrijk. En nee, we wisselen onze vrienden niet elke week in voor een setje nieuwe vrienden ;-).

8. En we hebben totaal geen geduld

Giphy
Op zich zouden we misschien wel allerlei dingen willen, en hoe sneller hoe liever, maar in de praktijk beseffen we echt wel dat dat niet realistisch is. Ook wij hebben geleerd dat geduld een schone gave is, al vinden we dat misschien niet altijd even gemakkelijk ;-).

9. We willen ook constant beloond worden

Giphy
Ook dit is een flagrante leugen. Er zijn genoeg millennials die als vrijwilliger werken, en die zich bijvoorbeeld elke week met hart en ziel inzetten voor hun jeugdbeweging, om maar iets te zeggen.

10. En we zijn absoluut niet bereid te vechten voor onze idealen

Giphy
Bullshit! Ook wij doen aan politiek en komen op voor onze idealen. Hoeveel millennials strijden er niet voor gelijke kansen voor holebi’s of hebben er niet deelgenomen aan de Women’s March?

11. Bovendien zijn we verslaafd aan onze smartphone

Giphy
Akkoord, de smartphone is alomtegenwoordig in ons leven. We zijn ermee opgegroeid, en zijn het gewoon om in één beweging in verbinding te staan met onze vrienden, het nieuws te volgen of filmpjes te kijken. Maar dat betekent niet dat we geen écht contact meer willen met onze omgeving. Hoe verklaar je anders het succes van de gezelschapsspelletjes bijvoorbeeld?

12. En privacy kan ons niets schelen

Giphy
Ook al geven wij het woord privacy misschien een andere invulling dan de generaties voor ons, toch is het voor ons geen loos begrip. We gaan er alleen anders mee om.

13. Eigenlijk zijn we gewoon een generatie vol verwende nesten

Giphy
We krijgen het absoluut niet allemaal in onze schoot geworpen, integendeel! Door de crisis liggen de jobs niet voor het rapen. Huizen zijn schandalig duur. De prijzen voor basisproducten swingen de pan uit. Maar we zijn niet te beroerd om hard te werken om iets te maken van ons leven. Amen!

Gesponsorde artikelen