13 dingen die je niet nodig hebt voor je trouwfeest, maar die ze je toch proberen verkopen

13 dingen die je niet nodig hebt voor je trouwfeest, maar die ze je toch proberen verkopen

Of je het nu klein houdt of een gigantisch feest organiseert, overal hoor je gegarandeerd over je trouwdag dat het “toch de mooiste dag van je leven is.” En da’s blijkbaar een goede reden om je allerlei dingen aan te smeren waarvan je nooit had gedacht dat je ze nodig zou hebben. Wij hebben die allemaal even voor je opgelijst: als je deze dingen niet op je huwelijk hebt, maak je geen zorgen!

1. Een verlovingsfeestje

iStock

Natuurlijk wil je je verloving vieren, maar een feestje voor the main event is eigenlijk echt niet nodig. Ga om een flesje bubbels in de supermarkt en trek die open als je ergens op bezoek gaat om de aankondiging te doen. Zo heb je meteen een heel aantal feestjes, dus hoera!

2. Een Save The Date

iStock

Als je trouwfeest nog ver af is, dan is een Save The Date wel een goed idee, maar het is natuurlijk niet goedkoop, want eigenlijk druk je een extra uitnodiging. Reken daar nog postzegels, enveloppen en de tijd die je er in steekt bij, en onthou dan vooral dat de meeste mensen tòch vergeten wanneer het ook weer was. Een e-mail kan ook.

3. Een huwelijkswebsite

iStock

Een website om je liefdesverhaal uit te leggen, of meer details over je huwelijk te geven: het ziet er allemaal zeer idyllisch uit. Maar als je denkt dat dat wil zeggen dat je géén honderd keer moet uitleggen of er genoeg parking is en wat de dresscode is, think again. Het is een leuke extra.

4. Een weddingplanner

iStock

Tenzij je achthonderd genodigden naar Fiji wil vliegen, een hyperdrukke job hebt of van je trouwfeest een echt evenement wil maken, heb je waarschijnlijk geen weddingplanner nodig. Ja, het is druk, ja, je moet een pak dingen regelen (maar na deze lijst toch al dertien dingen minder) maar met een zaal of locatie die al wat voor je regelt, kom je al vér.

5. Hyperpersoonlijke uitnodigingen

iStock

Voor zij die ge-doe-het-zelf-de uitnodigingen willen versturen: doe maar. Maar er is ook slecht nieuws: mensen kijken naar je uitnodiging, zetten die op de kast en na je feest gaat die hoogstens een doos in. Waarschijnlijk belandt-ie in de vuilnisbak. Een papieren uitnodiging is dus wel leuk, maar met een eenvoudige weten mensen even goed wanneer je trouwt als met een fancy exemplaar.

6. Een huwelijkslijst

iStock

Begrijp ons niet verkeerd: voor wie pas samenwoont of gewoon zin heeft in nieuwe spullen, is een huwelijkslijst perfect. Maar er zijn ook nadelen aan: je moet binnen één winkel blijven. En dus zet je daar misschien behoorlijk wat spullen op die je eigenlijk niet nodig hebt. Da’s nogal geldverspilling, zeker omdat je gasten je waarschijnlijk wel iets willen geven dat je écht wil. Spaar je voor iets? Zet een envelopje op je uitnodiging, of laat mensen zelf beslissen wat ze willen geven. De geurkaarsen kan je nog doorverkopen op eBay.

7. Een wit trouwkleed

iStock

Dit is misschien een controversieel item, maar elke bruid weet dit: een trouwkleed is duur. Maar, verrassing, je hoeft eigenlijk helemaal niet in een witte jurk te trouwen als dat niet je ding is. Een ander kleurtje? Een wit zomerjurkje uit een gewone winkel? Dat kan allemaal. Of als bruidegom: een pak dat je al eerder aanhad. Een meer casual outfit? Je bent even goed getrouwd op het einde van de dag.

8. Gematchte outfits voor je wedding party

iStock

En hetzelfde geldt voor je getuigen, je ouders, je schoonouders en je bruidskindjes. Het is misschien wel leuk om iedereen in een gematchte outfit te steken. (Bruidskindjes! Is er iets schattiger op deze planeet?) Maar het is ook wel een grote kost, zeker als je vraagt om een bepaalde outfit aan te doen. Neem het van ons aan: iedereen kijkt naar het trouwende koppel.

9. Echte champagne

iStock

Op je huwelijk is het verleidelijk om alles uit de kast te halen, en met alles bedoelen we ook je credit card, want op de mooiste dag van je leven mag het échte champagne zijn. Toch? Of ben jij ook één van die mensen die eigenlijk geen verschil proeft tussen de twee. Tip: schuimwijn of andere bubbels, zelfs cider, zijn soms lekkerder én een pak betaalbaarder.

10. Fancy zitplaatskaartjes/menu’s

iStock

Het is handig als mensen weten waar ze moeten zitten, maar in de zaal is er vast iemand die kan omroepen wie aan welke tafel moet zitten. Beter zelfs: eigenlijk moet je zelfs geen tafelzetting doen. Zijn mensen niet volwassen genoeg om zélf te kiezen waar ze zitten? Laat tante Filomena en nonkel Jozef zelf maar kiezen of ze na hun scheiding nog naast elkaar willen zitten.

11. Extravagante bloemstukken

iStock

Fantastische decoratie en wie ziet er nu niet graag een boeket, maar laat ons eerlijk zijn: is het geen trieste zaak als dát de herinnering is die mensen meenemen van je trouwfeest? Extravagante tafeldecoratie, of het nu bloemen, boeken, board games of kandelaars zijn is niet het belangrijkste stuk van de dag, integendeel.

12. Een huwelijkstaart

iStock

Een huizenhoge traditie, maar wat als je nu niet graag taart eet en een dessertbuffet organiseert? Een huwelijkstaart kost ook nog eens dubbel zoveel als een gewone taart (waar je misschien ook wel wat meer smaak van kan bepalen) en de kans dat iemand een stuk taart in je gezicht (of op je dure kleed) duwt worden substantieel kleiner als je er geen hebt. Wij pleiten voor een nieuwe traditie: twee lepels in de rijstpap.

13. Een mandje met teenslippers

iStock

Een nieuwe trend die wel veel aanhang vindt, maar die eigenlijk vrij overbodig is: een paar teenslippers voorzien voor je gasten met pijnlijke voeten. Of ze kunnen natuurlijk zelf voorzien dat tot vier uur ’s nachts staan feesten op naaldhakken niet ideaal is, en zelf ballerina’s meebrengen. We zeggen het maar, onderschat je gasten niet.

Heb je zelf één of meerdere dingen uit deze lijst op je trouwfeest? Zit er niet mee! Het belangrijkste is natuurlijk dat jij en je partner getrouwd raken, en hoe je dat doet, da’s helemaal up to you. Teenslippers incluis. Geniet ervan!

Gesponsorde artikelen