Left Right
scrollTop top

15 cadeautjes voor je ‘Harry Potter’-geobsedeerde vrienden


15 cadeautjes voor je ‘Harry Potter’-geobsedeerde vrienden

Moet jij een secret santa vinden voor een Potterhead, zitten er Harry Potter-fans in je schoonfamilie of ben je gewoon samen met iemand die het Zweinsteinlied ’s nachts ligt te zingen? Dan ben je nu wellicht wanhopig op zoek naar een cadeau, want Harry Potter-fans weten heel goed wat ze willen: mééér Harry Potter-spullen. Hier zijn vijftien cadeautjes die zij waarschijnlijk nog niet hebben. 

1. Niffler

Geef toe, de niffler is waarschijnlijk het beste stuk uit de hele Fantastic Beasts-franchise. En in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kan je voor of tegen die plottwist zijn op het einde van het verhaal. Maar niemand kan tegen de baby-nifflers zijn die Warner Bros in ons collectieve geheugen plantte.

2. Deze sjaal

Warner Bros
Ben je echt op je Hogwarts-brief aan het wachten als je al geen sjaal in de kleuren van je huis hebt? Gryffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw: ’t maakt niet uit, maar je wil warm blijven op al de kerstmarkten van deze winter. Verras je Potterhead-vrienden dan ook met een stukje van het Zweinstein-uniform.

3. Een prachtig juweeltje

Diamonds are a girl’s best friend, maar je kan je Potterhead-vriendin ook gewoon blij maken met deze mooie, elegante armbanden. Want ja, ook kleine Harry Potter-fans worden groot. En ze willen ook wel eens iets moois.

4. Een rugzak om mee naar Hogwarts te vertrekken.

Goed, je moet gaan werken, in de dreuzelwereld en daar is niets aan te doen. Maar niets zegt dat je je brooddoos, laptop en smartphonelader niet in een leuke rugzak kan verplaatsen. Plus, je hebt ook een plek nodig om je Harry Potter-collectie in te stouwen.

5. Zweinstein bij je thuis: een Hogwarts 3D-puzzel

Als jij niet naar Zweinstein kan, laat Zweinstein dan naar jou komen. Voor minder dan de prijs van een ticketje Eurostar, zet je het hele kasteel in je living. Extra leuk: door het 3D-effect is het gewoon een leuke puzzel om te maken én hij ziet er fijner uit dan het standaardmodel. Droom jij al dat je er rondloopt in een cape?

6. Nog meer spelplezier: een Harry Potter Cluedo!

Het was Sneep in de kelder met een ketel? Ron met een schaakspel in de common room? Deze Cluedo is ideaal voor Potterheads die stiekem 24/7 met Harry Potter bezig zijn en daar ook geen excuses voor willen maken. Wil je graag nog contact met hen? Koop hen dit spel.

7. Een deftige Harry Potter agenda

Smartphones werken niet op Hogwarts, dat weten we allemaal en daarom heeft je Potterfan een papieren agenda nodig. Deze prachtige Moleskins kunnen op magische wijze, nu ja, met pen en papier, al je afspraken bijhouden. Zo weet je wanneer je tijd hebt om nog eens een marathon te organiseren.

8. Magische tassen!

Is er een meer magische toverdrank dan koffie? Als je van ’s ochtends tot ’s avonds koffie drinkt en een streepje extra magie in je leven wil, dan kunnen deze koffietassen een aanvulling in je leven zijn. Als je er een warm drankje in de tas zit, verandert hij automatisch in de Marauder’s Map. Leuk!

9. Deze dekbedovertrek

Wie zegt er dat je geen Harry Potter-overtrek kan hebben als volwassene? Deze Hogwarts-dekens zijn zelfs zo neutraal dat er een Griffoendor en een Zwadderich samen onder kunnen slapen. Zo weet je meteen ook wie je mee naar huis kan nemen. Als ze de lakens niet leuk vinden: exit!

10. Een Harry Potterkaartspel voor onder de kerstboom!

Potterfans zijn meestal ook wel te vinden voor een kaartspel in gemeenschappelijke ruimtes. Maar waarom een gewoon kaartspel nemen als je er ook ééntje kan hebben met The Boy Who Lived
himself erop? Bonuspunten: door dit cadeautje kan je jezelf uit hagelijke politiek discussies trekken. “Iemand een spelletje manillen?”

11. Een fleecedekentje met je huis erop

Ze bestaan ook in de kleuren van andere huizen, wees gerust. Is je huis af zonder een dekentje? Nee. Kan je in de zetel zitten zonder een dekentje? Nee. Heb je dus een fleece van Harry Potter nodig om eronder te kruipen bij een marathon lees- of kijksessie? Ja.

12. Een raamposter van Hogwarts

Er zijn genoeg mensen met wandstickers van een plant, een flamingo of een inspirational quote. Maar is er iets meer inspiratievol dan Hogwarts door het raam kunnen zien? Juist ja. Ook ideaal voor wie op kot gaat en dus uitkijkt op een grijze muur.

13. De meest epische Harry Potter-damset

We wéten dat Ron Wemel eigenlijk een schaakkampioen is, maar laat ons eerlijk zijn: de regels van dammen zijn eenvoudiger. Dat maakt van deze Harry Potter-damset met Gringotts een ideaal kerstcadeau. Je haalt ‘m direct uit en kan onmiddellijk spelen.

14. Deze reminder/slogan/levenswijsheid

Leuk om aan je muur te hangen als de motivatie even ver te zoeken is. Potterheads weten dat er niks goed komt van altijd maar de regels te volgen. Zoek af en toe het andere pad op, je gaat er ver mee komen.

15. Dit heerlijke Harry Potter kookboek

Kerstmis, da’s eten. En Kerstmis in een Harry Potter-huishouden of op Zweinstein, da’s veel eten. Je hoeft geen magie te beheersen om deze Harry Potter-recepten te kunnen maken, al is dit kookboek wel handig. Kleine snacks, volledige feestmaaltijden en veel kerstrecepten: ’t staat er allemaal in. Wands ready, pompoentaart in de aanslag!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294