21 series die perfect zijn om naar te kijken als studiepauze

Tijdens de blok moet je ook genoeg tijd maken om te ontspannen en hoe gaat dat beter dan met een serietje? De ideale ‘blokserie’ is kort, grappig en héérlijk ontspannend. En om het jullie helemaal makkelijk te maken, hebben we de 21 beste hier op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

1. Friends

Deze Amerikaanse sitcom heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Friends is een klassieker in het gamma en heeft genoeg afleveringen om je de volledige blok bezig te houden. De reeks is grappig, gevat en is ideaal om zo’n 20 minuten (of 40 of 60) je verstand op nul te zetten. They’ll be there for you!

2. How I Met Your Mother

In deze reeks vertelt Ted Mosby aan zijn kinderen het – zeer uitgebreide – verhaal van hoe hij hun moeder leerde kennen. Het is vooral de legendarische vrouwenverslinder Barney Stinson die van deze reeks de ultieme blokontspanning maakt. Het laatste seizoen – en dan vooral de laatste aflevering – moest afrekenen met een storm aan kritiek, maar dat de reeks HILARISCH is, zal niemand ooit ontkennen.

3. The Big Bang Theory

The Big Bang Theory volgt vier ‘nerds’ in hun dagelijkse leven. Het viertal is geniaal, maar ook heerlijk socially awkward. Zo wordt Leonard verliefd op hun knappe buurvrouw, zoekt Howard hopeloos naar een vriendin, kan Raj niet praten wanneer er vrouwen in de buurt zijn en is Sheldon tja, gewoon Sheldon. De reeks loopt nog steeds, dus aan afleveringen geen gebrek om de lange blok door te komen.

4. Het Eiland

Deze instant classic van Vlaamse bodem is ook PERFECT om je – op je lachspieren na dan – volledig te ontspannen. Want ja, je hebt alles minstens al één keer gezien, maar dat maakt het niet minder goed. Frankie, Guido, Michel en Alain zijn legendarisch en kunnen zelfs op je zwaarste blokdag nog een lach op je gezicht toveren.

5. The Office (UK)

Hoewel Het Eiland natuurlijk uniek is in z’n gamma, haalde Jan Eelen z’n inspiratie toch bij de Britse comedy The Office. In deze reeks blinkt vooral Ricky Gervais uit als verwaande baas die dénkt dat hij heel populair is bij zijn werknemers. Wat opvalt, is de manier van filmen. The Office is een mockumentary en is dus een fictiereeks die gefilmd is in het genre van een documentaire. Van de reeks werd ook een populaire Amerikaanse remake gemaakt. Dus wanneer je klaar bent met de Britse versie, kan je altijd de Amerikaanse nog eens bekijken. Score!

6. Extras

In Extras wil Andy Millman (Ricky Gervais) het maken als acteur. Maar voorlopig moet hij zich tevreden stellen met rolletjes als ‘extra’, figurant dus. Elke aflevering draait rond een bekende acteur of actrice die in de reeks een parodie van zichzelf speelt en doet op die manier een beetje denken aan Het Geslacht De Pauw. De reeks werd net zoals The Office geschreven door Ricky Gervais en Stephen Merchant en bevat dus gelijkaardige, geniale humor.

7. Modern Family

Modern Family vertelt het verhaal van de familie Pritchett. Deze familie is een echte moderne familie, met alles erop en eraan. Zo is de pater familias hertrouwt met een veel jongere Colombiaanse schone, is diens zoon Mitchell getrouwd de heerlijk flamboyante Cameron en zit dochter Claire met drie pubers in huis. De reeks is gedeeltelijk opgebouwd als een mockumentary, waarbij de gezinnen plaatsnemen in een sofa en hun ongezouten mening verkondigen.

8. New Girl

Wat als je als meisje terechtkomt in een appartement met drie vrijgezelle mannen? Dat is de vraag waarop New Girl gebaseerd is. Jess (Zooey Deschanel) komt nadat haar relatie bruusk tot een einde komt terecht bij Nick, Schmidt en Winston. De aandoenlijke onhandigheid en herkenbaarheid van Jess maken van deze serie een heerlijk tijdverdrijf voor tijdens de blok.

9. Two and a Half Men

Two and a Half Men draait rond – je raadt het nooit – twee en een halve man. De twee mannen in kwestie zijn de broers Charlie en Alan Harper, de halve man is Alan’s zoon Jake. Het ‘drietal’ neemt samen z’n intrek in het strandhuis van vrouwenverslinder Charlie met de nodige karakterbotsingen vandien. De reeks kwam een paar jaar geleden nog onder de aandacht nadat Charlie Sheen, die de rol van Charlie vertolkte, ontslagen werd door zijn drugs- en alcoholproblemen. In de laatste seizoenen werd de cast daarom uitgebreid met Ashton Kutcher.

10. Parks and Recreations

Deze reeks kan je in dezelfde spreekwoordelijke schuif onderbrengen als The Office en Het Eiland. Parks and Recreations volgt het reilen en zeilen van de werknemers van het gelijknamige departement. Net als bij The Office wordt ook hier gebruikgemaakt van het genre mockumentary. Naast Amy Poehler spelen ook Aziz Ansari, Chris Pratt en Paul Rudd mee in de komische reeks.

11. Archer

Archer is een animatieserie die eigenlijk niet als een typische animatieserie gezien kan worden. De reeks gaat over Sterling Archer, een geheim agent wiens moedertaal sarcasme is. Je zou kunnen zeggen dat hij de slechtste geheim agent ooit is, ware het niet dat hij op de één of andere manier er toch steeds in slaagt de opdracht tot een goed einde te brengen. Comedy gold!

12. Family Guy

Family Guy gaat over Peter Griffin en zijn disfunctionele familie, bestaande uit zijn vrouw en huismoeder Loïs, tienerdochter Meg, de ietwat domme Chris, de onwaarschijnlijk slimme baby Stewie en de familiehond met een drugs- en alcoholprobleem Brian. De Amerikaanse animatiereeks barst van de satire, zwarte en droge humor en telt bijna 300 afleveringen. Dat moet toch wel voldoende zijn voor tijdens de blok.

13. South Park

Geloof het of niet, South Park gaat al twintig jaar mee. De animatiereeks die op hilarische wijze inspeelt op de actualiteit schuwt geen enkel onderwerp en is dus perfect voor wie tijdens een studiepauze eens graag in een deuk ligt.

14. The Simpsons

Nog zo’n klassieker is natuurlijk The Simpsons: de reeks is dit najaar al toe aan z’n 29ste seizoen en blijft waanzinnig sterk. Het is een serie die de controverse niet schuwt en steeds actueel en gevat blijft. Met meer dan 600 afleveringen zal je zeker toekomen voor een blok of tien. 😉

15. Rick and Morty

Deze animatieserie gaat over Rick, een professor met een alcoholprobleem, en zijn 14-jarige en niet zo snuggere kleinzoon, Morty. Samen trekken ze geregeld op avontuur doorheen de tijd en ruimte, waarbij de angstige Morty geregeld een trauma oploopt. De reeks kon wereldwijd op lovende commentaar rekenen en wordt door verschillende critici zelfs de beste animatieserie aller tijden genoemd.

16. Bob’s Burgers

Bob’s Burgers vertelt het verhaal van de familie Belcher die samen een hamburgerrestaurant uitbaten. De volledige familie, inclusief de drie kinderen, helpt mee in het restaurant dat af te rekenen heeft met zware concurrentie van het pizzarestaurant aan de overkant. Vooral het feit dat de kinderen het bedrijf eerder tegenwerken, zorgt voor de hilariteit in deze reeks.

17. BoJack Horseman

BoJack Horseman vertelt het verhaal van BoJack, een paard dat in de jaren 80 en 90 de ster was van de sitcom Horsin’ Around. Tegenwoordig zit zijn carrière echter in het slop en heeft hij af te rekenen met een midlifecrisis. Compleet geflipt en dus ideaal om eventjes je verstand op nul te zetten.

18. Wilfred

Deze reeks heeft zo’n absurd plot dat het niet anders kan dan dat je je er helemaal krom mee lacht. Wilfred gaat over Ryan die om een onverklaarbare reden Wilfred, de hond van zijn buren, ziet als een man in een hondenpak. Ja, met zo’n verhaal kan het niet anders dan hilariteit van de bovenste plank zijn.

19. Miranda

De Britse comédienne Miranda Hart, die de rol van het gelijknamige hoofdpersonage vertolkt, is ook het brein achter deze komische reeks. In de in totaal 20 afleveringen tellende serie volgen we de onhandige Miranda in haar knotsgekke leven. Miranda zit vol geniale oneliners met een vleugje slapstick. Ideaal om eventjes volledig hersenloos te ontspannen.

20. Unbreakable Kimmy Schmidt

Deze Netflix-serie draait rond – ra ra ra – Kimmy Schmidt, die na 15 jaar bevrijd wordt uit een ondergrondse sekte. De reeks volgt hoe ze haar draai probeert te vinden in de voor haar onbekende drukte van de stad. Je kan het al raden, dat zorgt voor doldwaze toestanden en daar zit de onvervangbare Titus zeker ook voor iets tussen.

21. Master of None

De Netflix-serie van en met Aziz Ansari kan wereldwijd op lovende commentaren rekenen en da’s niet zomaar. De reeks is gevat, herkenbaar en raakt bij momenten zelfs een gevoelige snaar. Het tweede seizoen van de reeks is nog maar net uit, dus de timing kon bijna niet beter om de blokkende studenten een hart onder de riem te steken.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...